Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 25. 7. 2019.

| Društvo

Grupa boraca protestuje ispred niške Gradske kuće - problem socijalne karte i povlastice

Autor:A. S, V. M. R.Izvor:Južne vesti
borci
Okupljaće se ispred Gradske kuće svakog radnog dana; foto: V. M. R.

Nekoliko boraca ratova u kojima je u skorijoj prošlosti učestvovala i Srbija, okupili su se isped Gradske kuće u Nišu tražeći sastanak sa nadležnima kako bi rešili pitanje izrade socijalnih karata, zdravstvenih pregleda i dugovanja za struju. Tvrde i da im je oteto udruženje “Jedinstveni gvozdeni puk”.

borci4 foto V.M.R Traže nastavak upisivanja za socijalne karte; foto: V. M. R.“Dokle će borci da gladuju?”, “Uključite struju borcima”, “Nezavisno sudstvo, zar ne?” - samo su neki od transparenata i poruka koju šalje grupa okupljenih boraca.

Njihov predstavnik Dejan Veličković kaže da su se okupili ispred Kabineta gradonačelnika Niša kako bi sa njim ili nekim od nadležnih popričali o gorućim problemima.

Da pitamo gradonačelnika šta je sa pričom koju smo započeli - izrada socijalnih karata i da nastavimo sa pričom da borci budu prioritet u svim zdravstvenim ustanovama. Da se pomogne najugroženijima. Mnogo boraca živi bez struje u 21. veku. Da im se priključe struja, pa da plaćaju ko koliko može - kaže Veličković.

borci3 foto V.M.R Veličković sa saborcima; foto: V. M. R.Protestovaće, kako kaže, svakog radnog dana od 7 do 15 sati sve dok ih neko od nadležnih ne primi i porazgovara sa njima.


Obijene prostorije udruženja?

Veličković tvrdi i da je ova grupa boraca ostala bez svog udruženja “Jedinstveni gvozdeni puk” i da je ono nelegalno dobilo nove zastupnike, kao i da su im prostorije obijene i da im je ukraden pečat.

Obili su nam gradsku kancelariju u Mesnoj zajednici “Čair”. Ukrali su nam laptop, nameštaj, sa falsifikovanim pečatom su registrovali udruženje i smenili celo rukovodstvo. Prijavljeno je policiji, imamo zapisnik iz opštine i policije i podneli smo više krivičnih prijava - kaže Veličković.

borci2 foto V.M.R Šta se desilo sa udruženjem?; foto: V. M. R.

Novi zastupnici ovog udruženja će, kako su rekli u razgovoru sa novinarima Južnih vesti, sutra dati detaljne informacije o preregistrovanju “Jedinstvenog gvozdenog puka” o kojem je govorio i Veličković.

Podsetimo, upravo u kancelariji u Mesnoj zajednici “Čair” su se borci i prijavljivali za izradu socijalnih karata i povlastice. Do kraja marta bilo je prijavljeno 1.200 porodica.

Oni su imali desetak zahteva za gradsku vlast koji bi, kako su ranije govorili, njima olakšali život. Do sada je na Skupštini grada jedino usvojen zahtev da se borci oslobode ili plaćaju umanjene račune za komunalije, u skladu sa svojim mogućnostima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • predrag sunjevaric

    22:29 // 14. 9. 2019.

    Opet diskriminacija i omalozavanje boraca , kada je trebalo da se ide na kosovo svi mi koji smo bili bili smo jednaki e a sada jedni 100% , jedni 30% posto jedni 5% , uredu je za borce koji nigde ne rade njima 100% sve dazbine / placanja otpisati a ovi drugi u nije mi jasno 30 ili 5 posto i drzava opet pravi razliku i omalozava i diskriminaciju pravi ...pa znate li kad cu sledeci put otici nikad .

  • Povlastice na smrt

    15:20 // 27. 7. 2019.

    Socijalne karte su izradjene tek 21%. Bice povlastice na camovinu.

  • Oscar Pitagor

    22:00 // 25. 7. 2019.

    Само протестујте људи. Ред је да најзад видите [и схватите] ко је највећи непријатељ обичног човека у Србији.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: