Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 10. 3. 2022.

| Društvo

Gužva zbog paketa za penzionere, iz PUPS-a kažu da nestaju zalihe u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
penzioneri paketi
I danas gužve za pakete; foto: Lj. J.

Najstariji građani Niša i danas satima čekaju u redu kako bi dobili pakete sa uljem, šećerom i drugim namirnicama. Iz PUPS-a kažu da će gužve biti još danas jer nestaju zalihe, da dosta niških penzionera ima potrebu za osnovnim namirnicama i najavljuju još jednu akciju posle izbora.

Ispred prostorija na Trgu Pavla Stojkovića, u kojima PUPS, Pokret trećeg doba i Gradska organizacija penzionera dele pakete, ponovo je veliki red.

penzioneri Podela počela pre oko nedelju dana; foto: T. T.Hadži Milorad Stošić iz PUPS-a kaže da je tako na skoro svih deset lokacija u Nišu gde dele pakete, ali ističe da polako nestaju namirnice koje su obezbedili.

Neće još dugo, još danas. Već polako iscrpljujemo zalihe. Ne znam tačno da li će biti samo još danas, ali mislim da smo veliki broj paketa podelili - navodi Stošić.

Kako je ranije naveo obezbeđeno je 6.000 paketa, a sada kaže da će posle izbora verovatno biti još jedna takva podela.

Imamo projektom još jednu akciju, ako bude, jer vidite kakva je ova situacija, ne znamo da li će nam odobriti zbog ove situacije - objašnjava on.

Dodaje da je potražnja velika i da su ljudima potrebne osnovne namirnice, a ranije je istakao da oko 60% niških penzionera ima manju penziju od prosečne, kao i da ima dosta starijih Nišlija koji uopšte ne primaju penziju, a ni socijalnu pomoć.

Podsetimo, podela paketa počela je pre oko nedelju dana i već tada ispred objekta iznad kojeg stoji tabla sa natpisima “Aleksandar Vučić” i “Za našu decu” bila je ogromna gužva.

Ipak, Stošić je rekao da akcija nema veze sa SNS-om i da je finansiraju dobri ljudi, a u redakciju Južnih vesti doneo je jedan paket kako bi pokazao čega sve u njemu ima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna Stamenkovic

    09:22 // 14. 3. 2022.

    Ne razumem zasto se prave ovakve guzve. Ne cekaju u red penzioneri sa malim penzijama nego preprodavci. Postoji evidencija pa je trebalo uz cek poziv

  • Dragan Zelenovic

    10:11 // 12. 3. 2022.

    Za buducnost Svrbije:svaki svoga ubijte penzosa,da krenemo napred...ZAJEDNO MOZEMO SVE...

  • Doktor

    23:17 // 11. 3. 2022.

    Sramota sta je od naroda napravio sns,kao 1993god. Kad su se ljudi bili za hleb i cekali litar mleka u kilometarskim redovima,sramota,pa sad opet glasajte za redove za zejtin.Strasno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: