Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 29. 10. 2020.

| Društvo

Gužve u gradskom prevozu Niša, iz Direkcije kažu među radnicima nema zaraženih koronom [foto]

Autor:T.TasićIzvor:Južne vesti
Autobus
Nišlije se žale na gužve u gradskom prevozu; foto: Vanja Keser

Broj zaraženih virusom korona u Srbiji iz dana u dan je u porastu, a zbog gužvi u niškom gradskom prevozu građani strahuju da preporučene mere zaštite tu ne mogu biti od pomoći. Potrparol Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković ističe da nema zaraženih među radnicima i da za sada neće biti nikakvih izmena reda vožnje.

Posle jednoipomesečne pauze tokom vanrednog stanja, maja meseca gradski prevoz u Nišu ponovo je profunkcionisao. Tada je u prevozu pored maski bila obavezna i distanca. Pola godine kasnije u autobusima, prema rečima Nišlija, nema distance. Naprotiv.

Pored mene je seo čovek, kašlje i kaže da sigurno nije korona, mada možda i jeste jer su mu dvojica kolega pozitivna. Nema tu zaštite. Nosimo maske, neki ih nose ispod nosa, ali svejedno u ovolikoj gužvi svaka priča o zaštiti izgleda besmisleno – priča jedna Nišlijka.

Ona na putu do posla koristi liniju broj 5, od Bulevara svetog Pantelejmona do gradskog Trga.

Sličnu situaciju opisuje i Nišlijka koja zbog posla svakog dana putuje gradskim prevozom sa Palilule do Knjaževačke ulice. guzva Stanković kaže da sada distanca nije obaveza, već preporuka Kriznog štaba;foto:J.A.

Mislim da bi trebalo povećati broj polazaka ili ograničiti broj ljudi, ali i da se nađe mehanizam brzog kažnjavanja jer kondukteri ne mogu da se izbore sa ljudima, posebno mladima, koji su nekad i neprijatni kada ih opomenu da bi trebalo da nose masku – objašnjava ona.

Međutim, distanca u prevozu sada nije obaveza i pored obeleženih sedišta kaže portparol Direkcije Stanković - to je smao preporuka Kriznog štaba za koju kaže da se u Nišu uglavnom poštuje. Za one koji i pored reakcija radnika i putnika ne žele da stave masku, ističe na teren izlaze nadležni.

Pa zovemo komunalnu policiju ili policiju, bilo kog zovemo - ko je prvi, brži. Nema šta, neće da krene vozilo – navodi Stanković.


Stanković: Među radnicima u niškom prevozu nema zaraženih koronom

Kada je nakon vanrednog stanja ponovo krenuo gradski prevoz, Stanković kaže da je bilo 3 ili 4 radnika pozitivno na virus. Sada, kaže, prevoznici vode računa i primenjuju sve mere, te je situacija drugačija.

A sada nema, nemamo od prevoznika nikakvih informacija da ima takvih slučajeva. Verovatno bi nam oni dali neko upozorenje ili nešto. Nemamo stvarno problema, kontrole se vrše – navodi Stanković.

Epidemiološko stanje u zemlji pokazaju da je u jednom danu broj zaraženih premašio 1.000, iz Direkcije kažu da za sada neće biti promena reda vožnje. guzva5;foto;JV, Vanja Keser Za sada neće biti izmena reda vožnje, kaže Stanković; Foto: Vanja Keser

Zavisi samo od odluke Kriznog štaba, za sada nemamo tako nešto. Prevoz se normalno odvija po zimskom redu vožnje. Za sada nemamo nikakvih instrukcija – kaže Stanković.

Podsetimo, nakon vanrednog stanja, početkom maja gradski prevoz je ponovo krenuo ulicama Niša. Još tada su obeleženi ulaz i izlaz, kao i sedišta koje putnici (ne)mogu da se koriste, a distanca je bila obavezna.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jb

    06:15 // 30. 10. 2020.

    Udjite u jedini jutarnji autobus Nisekspresa za Blace u 6:05 pa da vidite sta je distanca.Jedni drugima na glavama sedimo.

    • TOMISLAV

      10:19 // 30. 10. 2020.

      Pa zar ova firma još postoji???Ne mogu da poverujem da još se bave prevozom a provozali svoje radnike za deonice i otkupili firmu za sitne pare.UCENE,PRETNJE ,PROMENE RADNOG MESTA svašta je bilo tamo.Kafana Zona dok je nisu izdali bila baza za mutne radnje.DNO DNA !!!!!

  • RADONJA

    18:26 // 29. 10. 2020.

    Guska je iz bogate i moćne porodice i sve ovo što vi pišete baš ga briga.Brat mu u Ameriku ima veliki biznis,otac mu je bogati golubar i trgovac nekretnina,tast mu veliki mag poljoprivrede sa 15ha i farmer.On 300000din,žena mu 150000din mesečno i tako.Gužva u autobusima njega ne zanima,samo biznis i mani,mani.

    • GORAN KRKI

      21:13 // 29. 10. 2020.

      U "bem ti život"pa ovaj pun ko brod.A ja radim za 28000din.Pa kako ja nemam tatka golubara i tasta poljoprivrednika.Verovatno je dobio stan od tasta na poklon a tatko ce mu ostavi ko zna kolko pare I stanovi,lokali,kuce.Ce vidimo odakle im Tolko I kako su stekli sve to.

  • Naissus

    18:23 // 29. 10. 2020.

    Pola vozaca vam ne nose maske. Licno sam video. Vozac linije za Mokranjcevu se pokidao pre neki dan kod Mikopsa, kad je video saobracajnu, sta ce pre da stavi - masku ili pojas. Pojaseve ne vezuje nijedan a putnici unutra ko na vasaru. Samo jos fali da vise na vratima (kao nekada). Vas treba ukinuti jer niste u stanju da zavedete red po autobusima, ali kartu umete da naplatite

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: