Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 31. 12. 2022.

| Društvo

Gužve u marketima, mesarama, ali i niškim parkovima i kafićima pred doček

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Nova godina Niš (1)
Gužve u Nišu pred doček Nove godinefoto: JV

Gužve u marketima, mesarama, diskontima pića, kafićima, ali i ulicama i parkovima u Nišu najčešća su pojava u subotu, 31. decembra, pred doček Nove godine. Iz trgovinskih objekata poručuju da će raditi najkasnije do 18 sati i da građani na vreme kupe sve potrebne namirnice za Novu godinu, ali i neradni, 1. januar.

Iz niških pečenjara kažu da su gužve krenule oko 10 sati i da se, pored unapred naručenih proizvoda, najviše kupuje jagnjeće i praseće pečenje.

Čekamo više od pola sata, prošle godine za Božić nisam stigla na red da kupim šta sam htela, pa sam za Novu godinu došla ranije da mi se ne desi ista situacija i proda se sve - poručila je jedna Nišlijka.

Slična situacija bila je ispred mesara i marketa, jer kako kažu neke Nišlije, nisu stigli juče da kupe sve što su želeli. Iz diskontata pića rekli su da imaju mnogo posla prethodnih nekoliko dana.

Imamo gužve poslednjih nekoliko dana, naročito juče i danas. Najviše se kupuje pivo, sokovi i kisela voda - rekao je radnik jednog diskonta.


Pune bašte kafića, koristi se lepo vreme


Nova godina Niš Radiće i dostave; foto: JV Prema izveštaju Republičkog hidrometeorolškog zavoda u Nišu će 31. decembra biti pretežno sunčano i veoma toplo za ovaj period godine, najviša dnevna temperatura biće oko 13 stepeni, dok će u novogodišnjoj noći biti suvo sa temperaturom do 2 stepena.

Lepo vreme Nišlije koriste da, pored kupovine namirnica za proslavu Nove godine, uživaju u sunčanom danu, pa su tako pune bašte kafića. U Pobedinoj ulici ulični svirači i trubači “zagrevaju” Nišlije i podsećaju da će za nekoliko sati početi novogodišnja euforija i provod.

Iskoristili smo vreme da budemo na Suncu, sviđa mi se što su kafići omogućili da popijemo kafu napolju i uživamo u lepom vremenu - rekla je Nišlijka Marija.

S obzirom na to da je vikend u Nišu tradicionalno rezervisan za odlazak na auto-pijacu i buvljake, mnoge Nišlije su novogidšnji dan iskoristile tako što su proverili kakva je novogodišnja ponuda na buvljacima.


Dostavljači rade i 31. decembra

Nova godina Niš (6) Muštulik za nekoliko sati u Nišu,foto: JV Jedan od dostavljača iz Niša Nenad Stanković rekao je da će radno vreme dostavljača biti regularno tokom svih dana praznika, ali da će za doček Nove godine Nišlije moći da naruče do 21 sat. Kako je rekao tokom praznika, najviše se naručuje hrana iz kafana, ali i namirnice iz prodavnica.

Za Novu godinu svi dostavljači rade do 21 sat, takvo su pravilo doneli. Sećam kada je zaživeo dostavljački posao u Nišu, jednu Novu godinu sam radio, ali do 23 sati, međutim, kako se dugo čekalo na pripremu hrane, dok sam ja odvezao ljudima na kućnu adresu, dočekao sam Novu godinu ispred njihovih vrata, pa smo čestitali Novu godinu jedni drugima - rekao je Stanković.

Na Trgu kralja Milana bina je već postavljena, radi se na poslednjim sigurnosnim proverama, te će postavkom ozvučenja sve biti spremno za nastup Harisa Džinovića u Nišu za Novu godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    17:00 // 31. 12. 2022.

    Ај, па срећно нам било!
    Ће треба, с Вучића на чело!

  • Ivan

    16:30 // 31. 12. 2022.

    Pa kad nas predsednik spasio i nema rata,možemo da uživamo

  • Sudnji dan

    15:30 // 31. 12. 2022.

    Kao da ne postoji sutra a sutra ce da se česu, januar se oduzi. Odsutra se dogadja poskupljenje struje,putarine, komunalija,poreza na imovinu,taksi,registracije vozila za prosecno15 do 20%,cigareta, tako da bitno je da je predsednik zaustavio i inflaciju u decembru, a januar to je buduce vreme

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: