Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 18. 3. 2011.

| Društvo

HUP “Balkan” ostao bez svih radnika

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Hotel "Dubočica"

LESKOVAC – Hotelsko-ugostiteljsko preduzeće “Balkan”, privatizovan 2007. godine, nedavno su napustila poslednja četiri radnika, a u trenutku promene vlasničke strukture kapitala na platnom spisku su bila imena 295 ugostitelja i drugih stručnjaka.

- Zbog neizmirenih obaveza duže od dve godine, pre dva meseca pokrenut je stečajni postupak i osam objekata je pod hipotekom tzv. prvog reda, jer je preduzeće opterećeno milionskim dugovanjima – kaže Grujica Ivković, dugogodišnji rukovodilac u HUP “Balkan”, predsednik Upravnog odbora manjinskih akcionara, koji imaju 24,2 odsto paketa akcija.

Leskovački hoteli “Beograd”, “Dubočica” i nacionalni restoran “Kondir”, ali i drugi objekti Hotelsko ugostiteljskog preduzeća “Balkan” stoje prazni i propadaju.

“Balkan” je prodat za 82 miliona dinara beogradskoj firmi BBC invest, ali manjinskim akcionarima sada nije poznato ko je većinski vlasnik.

- Hotel “Dubočica”, na primer, sada je ruina, vrata i prozori su uništeni, a reč je o nacionalizovanom objektu koji je kulturno-istorijski spomenik pod zaštitom države – kaže Grujica Ivković uz naglasak da svi posmatraju to vredno zdanje, ali su nemoćni da ga zaštite. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: