Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 1. 11. 2020.

| Društvo

Hilandar pravi kamp u Sijarinskoj Banji, iguman manastira prvi put u Medveđi

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
sijarinska banja 2020
Planiraju da već sledećeg leta prva grupa poseti kamp; foto: Bojana Stamenković

Iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije će u ponedeljak 2. novembra prvi put posetiti Medveđu, a povod je osnivanje pravoslavnog kampa u Sijarinskoj Banji, kaže poverenik tog svetogorskog manastira Miloš Stojković. Kamp će biti namenjen deci i omladini, ali i majkama sa više dece, vojnim invalidima i ljudima koji su "zadužili državu, ma koje vere bili".

Pravoslavni kamp prijateljstva održava se već 11 godina, kaže Stojković. Okuplja mlade iz različitih ugroženih sredina koji se druže, imaju hodočašća, kulturno-umetnički program i časove veronauke. Svake godine se bira druga lokacija, ali sada žele da makar jednu smenu za stalno presele u Sijarinsku Banju.

Dva objekta su već kupljena i čeka ih renoviranje, priča poverenik Hilandara, i nada se da će već narednog leta u njima boraviti 150 do 200 dece.

Znamo potencijale opštine Medveđea i Sijarinske Banje. Želimo da deca obilaze svetinje na Kosovu, a Medveđa je blizu, želimo da pružimo podršku ljudima na jugu, poštujući i voleći i druge. Kupili smo objekte od građana sa ciljem da ih renoviramo i da u njima borave deca leti. Namenjen je deci i omladini leti, ali u toku godine je ideja da tu borave majke sa više dece, ratni vojni invalidi, oni koji su zadužili našu državu, ma koje vere i nacije bili, da im damo podršku koliko možemo, kao i ljudima u Medveđi - priča Stojković.

Iz Opštine Medveđa nnajavljuju da će tokom posete visokoprepodobnog arhimandrita Metodija biti izvršen obred molitve za početak radova na sanaciji objekta u kom će kamp biti orgnaizovan i da će tom događaju prisustvovati i episkop niški Arsenije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marco

    18:54 // 1. 11. 2020.

    Moja voljena Sijarinska Banja! Najbolje mesto na svetu! Nedostaje mi jako puno! Moja buduća supruga i ja spremni smo da se vratimo, konačno! Pozdrav!!

  • pre zime

    16:10 // 1. 11. 2020.

    Prvo skinite prvorodjenog sa bilborda na ulazu u banju.....Nije ovo S.Koreja a ni Srbija nije njegova prćija....+ plaši goste a i decu.

    • Marco

      18:57 // 1. 11. 2020.

      Nemate pojma koliko se smejem čitajući vašu poruku! Desetka!! Lično mislim da slika Zivojina Mišića bi bila savršena u tom mestu.... živela Srbija!!!

  • Marko

    13:41 // 1. 11. 2020.

    Crkva gradi.. puni para..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: