Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 14. 4. 2020.

| Društvo

Hirurgu Laziću poslednja želja bila da bude ispraćen uz pesmu "Marš na Drinu"

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Miodrag Lazić in memoriam
Društvenim mrežama proneo se poziv da ga građani isprate u 20 sati aplauzom i pesmom "Marš na Drinu"; foto: KC Niš

Aplauzom u 20 sati i puštanjem pesme Marš na Drinu Nišlije pozivaju jedne druge da odaju počast hirurgu Miodragu Laziću, koji je preminuo jutros od korona virusa. Od njega se oprostio i Klinički centar Niš u kome je radio decenijama rečima "bio si i ostaješ naš heroj zauvek, nikada te nećemo zaboraviti".

Miodraga Lazića pamtiće, ističu u Kliničkom, po tome što je bio ratni hirurg dobrovoljac.

Čovek koji je časno, hrabro i ponosno, rame uz rame, na prvim linijama fronta, stajao kraj srpske vojske, u svim ratovima koji su zadesili našu zemlju i naš narod. Čovek, lekar, vojničina koji je spasao više od hiljadu života na bojištu, operišući i po tri vojnika istovremeno, radeći u ratnoj bolnici, na polju i po 36 sati bez prestanka. Čovek koji je golim rukama, stiskajući ga, oživeo srce ratnika u istočnom Sarajevu, koje i danas kuca - stoji na sajtu KC Niš.

U emotivnoj poruci KC Niš navode da je Lazić preminuo od korone. On je ostao uz svoje kolege, uprkos tome što je bio u ugroženoj grupi i što ga je samo dva meseca delilo od odlaska u penziju, o to je i sam napisao u oproštajnom pismu, koje je objavljeno na sajtu KC Niš.

Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno. - piše u poruci.

U pismu stoji i da mu je želja da bude ispraćen uz pesmu Marš na Drinu, pa se preko društvenih mreža pozivaju građani da to i učine - da u 20 sati, kada se obično čuje aplauz za medicinare, uz njega pusti i ova kompozicija Stanislava Biničkog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra Bobolinski

    10:06 // 15. 4. 2020.

    Veliki ne umiru nego se samo presele u legendu...saucesce njegovoj deci i supruzi...nis je izgubio mnogo

  • Branislav Sekulic Beba

    09:11 // 15. 4. 2020.

    Dobri moj i posteni, najposteniji doktore....Ljudska velicino.... takvi nikada ne umiru, besmrtnost nije floksula, to je odraz postovanja nas.....malih.....prema vama-tebi VELIKIM!!! Neka su ti laki puti nebeski VELIKI DOKTORE.... jos vece COVECE

  • ana

    08:28 // 15. 4. 2020.

    Takav covek je trebao u kriznom stabu.A ne kao dr.Kon koji cita komentare na drustvenim mrezama i hteo je da odustane od borbe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: