Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:35, 27. 10. 2020.

| Društvo

Hitan sastanak zdravstvenih ustanova iz regiona zakazan u KC Niš zbog Lončara, otkazan zbog Vučića

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
novi klinicki centar
Bez najavljenog sastanka zbog Vučića; foto: Vanja Keser

Neće biti najavljenog sastanka direktora više od 20 zdravstvenih centara sa jugoistoka Srbije, koji je hitno i po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara trebalo da se održi sutra u Kliničkom centru u Nišu. Sastanak je otkazan, kako su saopštili iz KC Niš, jer će se sa svim rukovodiocima kovid bolnica u zemlji tada sastati predsednik Aleksandar Vučić, ali u Beogradu.

Redakcija Južnih vesti, kao i ostali mediji jutros je obaveštena da će se u Kliničkom centru u Nišu u sredu 28. oktobra od 13 sati održati hitan sastanak o budućoj organizaciji rada i koordinaciji ustanova koje zbrinjavaju kovid pacijente iz regiona.

Kako su najavili iz Uprave KC Niš, sastanak je organizovan hitno i po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Uprava niškog Kliničkog centra i stručna komisija ustanove za borbu protiv zarazne bolesti Covid- 19, na čijem je čelu prof. dr Radmilo Janković, a po odluci nadležnih organa, za vreme trajanja trećeg talasa epidemije, biće nosilac celokupne organizacije i međusobne saradnje svih regionalnih zdravstvenih ustanova - naveli su u pozivu.

Zato je sastanak planiran u Nišu, a najavljeno je da će razgovarati direktori više od 20 zdravstvenih centara sa jugoistoka Srbije, od Aleksandrovca do Preševa i od Kuršumlije do Kladova.

Cilj sastanka bio je dogovor o budućem načinu rada, pojasnili su, kako bi u trećem talasu epidemije jug bio potpuno spreman da što kvalitetnije i efikasnije zbrine pacijente.

S obzirom na to, da će Uprava niškog Kliničkog centra, takođe učestvovati i u formiranju privremene Covid bolnice u hali "Čair", obaveštavamo Vas i da će nadležni iz naše zdravstvene ustanove, tokom sutrašnjeg dana, obaviti razgovore sa rukovodstvom Grada Niša i na tu temu, a vezano za aktivnosti i angažovanje medicinskog osoblja Kliničkog centra Niš i rada u privremenoj Covid bolnici - takođe su naveli u pozivu.

Međutim, u istom danu kada je zakazan, sastanak je i otkazan.

Kako su saopštili iz Kliničkog centra, razlog je sastanak Vučića sa rukovodiocima svih kovid bolnica u Srbiji.

Zbog sastanka predsednika Republike Srbije, g. Aleksandra Vučića, sa svim rukovodiocima Covid bolnica u zemlji, koji je danas u popodnevnim satima zakazan za sutra, 28.10.2020. godine, u 12:15h i koji će biti održan u zgradi Palate Srbije, obaveštavamo Vas da je, sastanak koji je Uprava Kliničkog centra Niš, zakazala sa rukovodiocima svih regionalnih zdravstvenih centara sa juga i jugoistoka zemlje, za sutra u 13h, OTKAZAN - saopštili su.

Ovo su potvrdili i u Predsedništvu.

I dalje je u planu sastanak u Nišu, a u KC kažu da će o terminu novinare obavestiti naknadno.

Takođe su pozvali građane da poštuju mere i tako pomognu zdravstvenim radnicima koji se 7 meseci bore sa koronom. Napominju da su potpuno spremni za treći talas i predstojeći zimski period, koji prema rečima epidemiologa neće biti nimalo lak, ali kažu da će učiniti sve da ostanu na visini zadatka, uz poruku da "predaja, ni u kom slučaju, nije opcija".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirjana cvetkovic

    12:41 // 30. 10. 2020.

    Da li su se pitali kako ce ljudi bolesni,invalidi koji su rizicni da idu iz.Nis za.Beograd na komisiju za invalidsku komisiju.hvala

  • Министар здравља,има ли га такав?

    05:24 // 28. 10. 2020.

    Уставокршитељ још једном гази Устав,законе.По ком основу се обраћа,кад нити има овлашћења нити потребно знање у вези вируса и лечења?Трећи дан,и одмах показује капацитет фикус министара и марионетске владе....

  • Novopeceni penzioner

    04:41 // 28. 10. 2020.

    Nenormalna neka vremena...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: