Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:42, 1. 11. 2022.

Hitna sednica niške Skupštine, razlog - jedna ustanova dobija novo ime i direktora

Skupština Niš Hitno zasedaju zbog imenovanja direktora; foto: JV / Tamara Radovanović

Dva meseca Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu je bez direktora, jer je Danijela Marković početkom septembra podnela ostavku, a kako bi sprečili štetne posledice na poslovanje ustanove i interese Grada za sutra je zakazana hitna sednica Skupštine. Predsednik Boban Džunić kaže da je na dnevnom redu imenovanje novog direktora, ali i promena naziva ove ustanove u Centar za stručno usavršavanje, kome bi trebalo da bude pripojen Narodni univerzitet.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    18:49 // 1. 11. 2022.

    Čemu služi taj regionalni centar? Centar za usavršavanje čega? Štancanja polupismenog kadra koji će za 3 god da bude neki državni parazit u Nišu.

  • Zika

    19:27 // 1. 11. 2022.

    Bez komentara!

  • Profesor

    20:43 // 1. 11. 2022.

    Služi i za održavanje besmislenih seminara namenjenih prosvetnim radnicima. Seminarima se zgrće ogromna lova od strane "stručne" sekte koja ih drži.

  • Mersi

    20:47 // 1. 11. 2022.

    Sta radi vecnica za obrazovanje Randjelovicka sem sto se slika za drustvene mreže? Ona snosi ličnu odgovornost za ovaj skandal gde se dovodi u pitanje poslovanje ove ustanove.

  • Hitno i bitno

    20:49 // 1. 11. 2022.

    Ovo hitno nije tol'ko bitno, a ono što je bitno nije hitno.Tako naša gradska vlast funkcioniše.

  • Zoki ajduk

    20:52 // 1. 11. 2022.

    Svi se oni znaju i glasaju jedan za drugog, i svima lepo, čekaju da prođe radno vreme i da dođe penzija.
    Radna mesta lepota

  • Kad gradonacelnikovica pogeda natam

    21:27 // 1. 11. 2022.

    Moze da vidi kako drvece raste iz fasade zgrade narodnog univerziteta, sto je pokazatelj njene brige za ekologiju i zelenilo u gradu.
    Dokaz za to je sto se strogo drzi propisa da kod zauzeca placa za stambenu izgradnju 10% povrsine MORA DA BUDE ZELENA POVRSINA I DA SE RASTER PLOCE NE RACUNAJU U ZELENU POVRSINU.
    BRAVO !

  • Miroljub

    22:43 // 1. 11. 2022.

    Bobane, Bobane...Bas si Boban!!!

  • Pera pravi

    08:04 // 2. 11. 2022.

    Ako mislite da Regionalni centar za strucno usavrsavanje nije potreban mozda da se tu otvori neka kockarnica. Vidite da je to profitabilno. Ili da se prostor izda za neki rijaliti, pa se tu dovede neka sponzorusa sa silikonima, neki svezi kriminalac koji je izasao iz zatvora, neki propali politicar, s's maslac na glavu.... Koga interesuje usavrsavanje, demode. Usavrsis obladinu i ona RAZMISLJA!

    • Mika

      09:10 // 2. 11. 2022.

      Ironicni komentari uvek unesu zabunu! Da li treba like ili dislike u ovom slucaju? Bez usavrsavanja tesko da prepoznamo ironiju, a tek da pogodimo like ili dislike... Da zadrzimo mi ipak ovaj Centar za strucno usavrsavanje.

    • Var tehnolog

      20:06 // 2. 11. 2022.

      A, zasto ne kafana, sa prenocistem ? Kad se gosti ponapiju, ili za " prenociste" .

  • dr Jakov Zlatar

    08:13 // 2. 11. 2022.

    Ti regionalni centri za obrazovanje, su relikti starog sistema, kada su osnovani pri Radničkim univerzitetima, kao centri za marksističko obrazovanje kadrova , neka vrsta lokalne političke škole. Kasnije su preimenovani u regionalne centre za obrazovanje kadrova.Oni ničemu ne služe, sem za udomljavanje kadrova koji su višak u stranci.Sem seminara, kako je neko naveo, nemaju nikakvu drugu namenu.

  • dr Jakov Zlatar

    08:16 // 2. 11. 2022.

    Zato je jedini način rešavanja problema njihovo ukidanje, a da se zaposleni rasporede po školama. Najveći kuriozitet je, ipak, da Srbija ima Agenciju za istraživanje pomorskih nesreća, kao organ Vlade Srbije, a nema more.

  • Pera Konj

    09:30 // 2. 11. 2022.

    Regionalni centar, kao i Narodni Univerzitet, su postali potpuno besmislene ustanove, gde Regionalni centar radi kao Hostel, izdaje sob. Glupost.

  • Nesa

    12:18 // 2. 11. 2022.

    Jos jedno izmisljeno leglo partijskih parazita. Narod se prodavao za mnogo manje i sam je kriv za sve ovo sto se desava.

    • Torpedo

      20:10 // 2. 11. 2022.

      Narod? Oni koji zidaju zgrade na kostima svojih predaka, oni koji se groze Zejtinlika a odusevljavaju Cosmosom... Ovde Narod ne postoji !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: