Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 12. 3. 2012.

| Društvo

Holanđanin obučava radiologe u Prokuplju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
prokuplje, skenetr

Nakon što je Ministarstvo zdravlja prokupačkoj Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" doniralo najsavremeniji CT skener, za rad na aparatu organizovana je specijalna obuka.

Obuku lekara i tehničara koji će raditi na novom šesnaestoslajsnom skeneru sprovodi Pieter Filius iz Holandije.

Ovaj stručnjak, koga već 10 godina angažuje "Toshiba", radio je istraživanja iz oblasti radiologije i u zemlji odakle dolazi priznat je kao vrhunski edukator. Za potrebe edukacije angažovan je i prevodilac.

- Bolnica u Prokuplju je po godinama stara, ali video sam da se dosta ulaže u savremenu opremu i edukaciju radnika. Iznenađen sam kvalitetom i širokom paletom usluga koje ona pruža, zato mislim da vaš narod zbog lečenja i dijagnostike nema potrebe da odlazi u neki drugi grad, odnosno u neku drugu bolnicu. Posebno sam impresioniran potencijalom i znanjem koje poseduju zaposleni na radiologiji, tako da mi je veliko zadovoljstvo i čast što sam dobio poziv da svoje znanje prenesem upravo njima - rekao je Pieter Filius.

Ovaj Holanđanin je i ranije držao predavanja u Srbiji.

- S obzirom na to da sam već obučavao kolege u Beogradu i Nišu, mogu da kažem da je softver koji poseduje CT u Prokuplju najnovije generacije i u Srbiji ga gotovo nijedna druga bolnica ne poseduje- rekao je Pieter.

Filius je dodao da će u prokupačku bolnicu ponovo doći aprila, kada će sprovesti i završni deo obuke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesa Nenadovic

    23:00 // 12. 3. 2012.

    Pa mnoge afere u bolnici se desavaju za vreme tog "ficfirica" direktora,koji je u Sudu zasticen kao beli medved...E koliko predmeta stoji po fiokama,procice izbori pa ce i one da se otvore...

    • Pera Detlic

      11:20 // 14. 3. 2012.

      Nece se otvoriti, kao sto se nisu otvarali i za bivseg direktora. A ni predsednik opstine nam nije bolji, i njegova stoji u fioci.Nemate pojima gde mi zivimo.

  • Milan petrovic

    16:58 // 12. 3. 2012.

    Kakva je ovo vest?! "holandjanin" pa sta?! Kakve veze koje je nacionalnosti?
    Napisite obuku ce vrsiti Peter Filius iz Holandije u tekstu ..ne razumem zasto ide u naslov njegova nacionalnost?

    Jel to senzacija da neko dodje u vukojebinu tamo koji ima holandski pasos?!

    Time pokazujete sta mislite o tamosnjim ljudima i o sebi samima!

  • Gordana

    11:43 // 12. 3. 2012.

    Radiolog sa slike je dr Slavica Gočmanac i ona je visoki funkcioner DS-a u Prokuplju. Toliko o lupanju gluposti u predhodnom komentaru.
    Ne shvatam kako neko može negativno da komentariše volju i spremnost nekoga da uči, da napreduje i da se usavršava?
    Pozdrav za sve radnike u zdravstvu!

    • Milan

      13:25 // 12. 3. 2012.

      Mozete da pricate sta hocete protiv zdravstva u Prokuplju, razumem vas skroz. Ja iskreno necu glasati ni za jednu stranku na lokalu, gade mi se svi. Ali direktor bolnice je po prvi put od osnivanja bolnice sredio vecinu odeljenja da budu pristojni za boravak ljudi u njima. Ta bolnica je decenijama bila u stanju i uslovima koji nisu dostojni coveka. Pojedina odeljenja su izgledala kao da ste u konc. logoru. Ni jednom od predhodnih direktora, a bilo ih je iz svih stranaka, nije palo na pamet da srede to vec su sebi sredili funkcije i stanove po Beogradu i Nisu.

    • ja

      15:51 // 12. 3. 2012.

      U pravu si Milane,ali nije svojim parama kolko tolko sredio bolnicu.Otkud znas da ni sadasnji direktor nije kupio neki stan.Kad se rade neki projekti tad se i vrse malverzacije,a kad ne radis nista ne mozes ni da krades.Kad ode sa funkcije tad da se ispitaju svi racuni i kad privredni kriminal kaze da je sve ok tek tad mu skudam kapu.Ne verujem vise nikom.

    • Milan

      17:44 // 12. 3. 2012.

      Ma ne verujem ni ja nikome (da verujem nekome glasao bi za nekog od njih), ali covek je za pocetak pokazao sposobnost i volju da krene da resava neke probleme. Licno znam doktora koji je bio direktor pre nekih 6-7 godina i koji je momentalno nakon smene kupio stan u Beogradu. Od cega? Od plate? A za vreme njegovog mandata nije ni jedna soba okrecena. Necu da kazem ime, verovatno ne bi objavili, ali zna se o kome se radi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: