Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 12. 3. 2015.

| Društvo

Holivudski rođendan gradonačelnika Leskovca

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
le7.jpg
Leskovački gradonačelnik voljen i obožavan

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) proslavio je svoj 50. rođendan u stilu holivudske zvezde sa oko 400 zvanica u najvećoj diskoteci na jugu Srbije "Safir", i to uz policijsko obezbeđenje. slike-iz-Cvetkovićevog-života-na-video-bimu Cvetanović pre pola veka

Među zvanicama je bilo i visokih funkcionera, poput ministra odbrane Bratislava Gašića i šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zorana Babića.

Na  velikom video-bimu prikazivane su slike iz života gradonačelnika Leskovca, dok su aktivisti SNS-a nosili majice sa natpisima “Volimo te…” i “Hvala ti što postojiš”.

Mocart, Zvezde Granda i vatromet

Slavlje prvog čoveka Leskovca je otpočelo nastupom lokalnog gudačkog orkestra. Zatim su zabavu preuzele folk zvezde Milica Pavlović i Stevan Anđelković, a raspoloženje je kulminaralo kada su u salu, koja može da primi oko 1.000 ljudi, ušli trubači i velika torta u bojama SNS-a, dok se iznad “Safira” prolomio vatromet.

Rođendan umesto pobede Prepuna-diskoteka

Prema nepotvrđenim informacijama iz SNS-a, u diskoteci “Safir” uopšte nije trebalo sinoć da se slavi Cvetanovićev rođendan, već njegov trijumf na novim stranačkim izborima.

Gradski odbor SNS je još ranije rezervisao taj prostor za Izbornu Skupštinu, ali je ona stopirana zbog nedostatka jasnih pravila iz Beograda. Da zakup ne bi propao, gradonačelnik je rešio da proslavi rođendan -  tvrdi izvor Južnih vesti iz SNS.


"Šta se slavi?"

I dok je deo gradske “elite” slavio pola veka gradonačelnikovog života, Leskovčani su na društvenim mrežama iskazivali nezadovoljstvo stanjem u kojem se po njihovom mišljenju nalazi ovaj grad - sa oko 36.000 nezaposlenih i preko 20.000 socijalnih ugroženih stanovnika.


Rođendan koštao više od pola miliona dinara

Samo na organizaciju koja podrazumeva tortu, piće i zakup prostora, potrošeno je 150.000 dinara, a u šanku, piće koje su plaćali sami gosti, koštalo je okupljene preko 200.000 dinara.

Interesantno je to da je gradonačelnik danas priznao da je rođendanska žurka ispala sasvim slučajno i da su je zapravo platili članovi SNS-a, što potvrđuje i izvor Južnih vesti.

Svako od nas je morao da izdvoji 1.000 dinara iz svog džepa za organizaciju Izborne Skupštine Gradskog odbora stranke koja je trebalo tog dana da se održi u ovoj diskoteci. Ispalo je da Beograd nije dozvolio da se održi ova Skupština, pa je sam Cvetanović došao na ideju da pompezno proslavi rođendan, kako zakup prostora ne bi propao – tvrdi naš izvor.

Postavlja se zapravo pitanje koliko su koštale Zvezde Granda koje su zabavljale prisutne i ko je njih zapravo platio.

Poznato je da Milica Pavlović po nastupu uzima minimum 4.000 evra, a Stevan Anđelković 2.000 evra.

Čak i slučaju da su poznate zvezde iz leskovačkog kraja htele da učine prvom čoveku Leskovca i pevaju sa popustom, procena je naših sagovornika da taj iznos nije manji od 1.000 evra po pevaču. Po toj računici, rođendanska proslava gradonačelnika koštala je najmanje 700.000 dinara.


"Hvala ti što postojiš"

Majce koje su odštampane za gradonačelnikov rođendan su u Leskovcu već danas postale pravi hit.

Ogorčeni Leskovčani se međusobno pozdravljaju rečenicom "Hvala ti što postojiš", umesto uobičajenih pozdrava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mojne

    07:45 // 23. 3. 2015.

    Nije Sloba kriv! Mi smo g....na.
    Volim i ja VAS (VLAST).

  • sarlo

    23:46 // 14. 3. 2015.

    Poklon kome se gradonacelnik najvise obradovao je sestomesecni kurs iz srpskog jezika.

  • tanja

    23:06 // 13. 3. 2015.

    Poštovani stranački
    Kada vaša stranka zakupi prostor a u zadnjem momentu reši da otkaže konvenciju molim vas da mi javite da iskoristm zakup za proslavu rođendana!

    • CVETKO prvi

      08:15 // 14. 3. 2015.

      Pozovi i nas , ponećemo ko šta ima , da ne plaćamo na kasu !! Ili se kaže : na kasi ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: