Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 9. 8. 2012.

| Društvo

Holandski ambasador u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSCF5701
Loren Luis Stokvis i Milija Miletić

Na poziv lokalne samouprave ambasador Kraljevine Holandije Loren Luis Stokvis posetio je opštinu Svrljig i upoznao se sa njenim potencijalima.

Ovo je prva poseta holandskog ambasadora Svrljigu, a cilj posete je uspostavljanje privredne, turističke i kulturne saradnje. Prema rečima predsednika opštine Milije Miletića, prioritet je saradnja u poljoprivredi i uspostavljanje saradnje privrednih subjekata svrljiške opštine sa holandskim investitorima.

- Holandija je, kada je reč o poljoprivredi, jedna od vodećih zemalja, druga u svetu po izvozu poljoprivrednih proizvoda, mada teritorijalno manja od Srbije. Verujem da je u tom delu njihovo iskustvo veoma dragoceno za nas. Razgovarali smo i o razvoju stočarstva, povećanju broja grla stoke i kvaliteta i kvantiteta mleka ,naročito u sklopu projekta početka rada Niške mlekare, gde smo već preduzeli prve korake za pomoć stočarima.Verujem da ima mesta da se kroz saranju unapredi i seoski turizam, za šta je ambasador takođe pokazao interesovanje – rekao je Miletić.

Holandski ambasador istakao je da je ovo prva poseta i da će ih biti još, posebno naglasivši da se radi o prelepom delu Srbije i da Svrljig ima sve predispozicije za dobar ekonomski razvoj.

- Svrljig se nalazi u prelepom delu Srbije koji sada upoznajem i vraćam se danas u ambasadu sa zaista puno utisaka o lepoti prirode, predela i prvim zapažanjem da je Svrljig na dobrom položaju, u blizini autoputa. Naš posao, moj i predsednika Miletića, je da pokažemo kakve su mogućnosti za saradnju, a da preduzeća potom sama odluče da li zaista žele i mogu da to ostvare. Mislim da je jedina dobra i prava saradnja ona koja je na obostranu korist – istakao je Stokvis.

U okviru posete Svrljigu, ambasador Holandije je, sa predstavnicima lokalne samouprave, posetio Kulturni centar gde je prikazana prezentacija opštine i njenih potencijala. Sa predstavnicima lokalne samouprave Stokvis je obišao i novootvoreni pogon Niške mlekare i privatno preduzeće za otkup i preradu lekovitog bilja Jeligor.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: