Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 9. 2. 2021.

| Društvo

Hotel "Ozren" u Niškoj Banji prodat kompaniji "MAK" koja se bavi proizvodnjom i preradom mesa

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
800x600_Setaliste-Niska-Banja-foto-JV-M-J (1)
Brojni hoteli u Banji već dugo ne rade; foto: M. J.

Hotel "Ozren" u Niškoj Banji, koji je poslednje goste imao pre dve decenije, dobio je novog vlasnika - kompaniju MAK International iz Niša čija je pretežna delatnost proizvodnja i prerada mesa. Ova firma kupila je hotel po početnoj ceni koja je bila blizu 70 miliona dinara, potvrdio je za Južne vesti javni izvršitelj Miljan Trajković.

Vest da je hotel Ozren prodat osvanula je na Fejsbuk stranici Gradske opštine Niška Banja. hotel Ozren "Ozren" prodat za skoro 70 miliona dinara; foto: Gradska opština Niška Banja/Fejsbuk

Hotel "Ozren" u Niškoj Banji dobio je novog vlasnika i ovaj objekat će vrlo brzo biti stavljen u funkciju, što će značajno doprineti poboljšanju smeštajnih kapaciteta i obezbediti nova radna mesta - izjavio je predsednik Opštine Dušan Živković.

Na pozive novinara Južnih vesti, Živković se nije javljao, ali jeste javni izvršitelj Miljan Trajković koji je vodio proces, nakon što se hotel zbog duga Poreskoj upravi našao na licitaciji.

Trajković kaže da je hotel prodat na elekronskoj javnoj prodaji pre mesec dana. Iako je procenjena vrednost hotela, prema podacima sa oglasa, bila 98.434.146, Ozren je prodat po početnoj nižoj ceni.

Prodat je kupcu "Makinternacional doo Niš", za cenu u iznosu od 68.903.902,20 dinara – saopštava Trajković.

razglednica ozren Ovako je "Ozren" izgledao 70-ih godina; foto: Kupindo/viragons Vlasnici kompanije MAK International iz Niša su, prema podacima iz Agenije za privredne registre, Aleksandra, Vesna i Stefan Mikić, kao i Milena Stevanović. Nekadašnji vlasnik firme Miodrag Krstić ubijen je 2001. godine ispred porodične kuće u Pukovcu, a to ubistvo i dalje nije rasvetljeno.

Prema javno dostupnim podacima kompanija MAK na tenderima često dobija poslove snabdevanja Kliničkog centra Niš, niškog Doma učenika srednjih škola, kao i predškolskih ustanova u Nišu i Doljevcu. Prema podacima Ekapije, godišnje imaju prihode od 7 do 10 miliona evra.

Podsetimo, hotel Ozren jedan je od nekoliko hotela koji su tokom privatizacije prodati “Srbija turistu” čiji je vlasnik američki biznismen niškog porekla Srba Ilić i od tada su njihova vrata zatvorena. Ilić je 2014. prodao Ozren i Partizan sopstvenoj firmi iz Rume, ali zbog neplaćanja poreza, Poreska uprava je oba hotela stavila pod hipoteku.

Tek 2019. godine Poreska uprava je stavila na licitaciju hotel po početnoj ceni od 198 miliona dinara, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Potom su raspisane još dve licitacije, ali bez uspeha.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Carapanka

    16:47 // 12. 5. 2022.

    Pre mnogo godina sam vise puta odsedala u OZRENU a kada je vec bio u stanju raspadanja,prestala sam da odlazim u N.Banju.Sada sam dobila zelju da opet odem ali ocigledno hotel je isti onaj stari.

  • limun

    07:07 // 11. 2. 2021.

    Juce sam vozio coveka koji radi u glavnom pogonu u Pukovcu.
    On mi je rekao da je njegova firma MAK Int. kupila neki hotel u N banji.
    Bilo mi je drago kao da sam ga ja kupio jer smatram da nasi sugradjani treba da budu vlasnici nasih nesretno unistenih hotela u procesima privatizacije posto poto i kasnije kriminalnim radnjama za njihovo devastiranje.
    Zalosno je prosetati banjom i gledati taj jad

  • Prtrović Nenad

    19:04 // 10. 2. 2021.

    Jako mi je drago da je privrednik iz Niša smogao snage da kupi hotel. Želim Vam sve najlepše i puno sreće u novom poslu.

    • Razbibriga

      20:14 // 11. 2. 2021.

      Bolje bi ti bilo da se opismenis a ne da se
      uvlacis "privredniku"!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: