Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 13. 12. 2012.

| Društvo

Hrana za pse u niškom prihvatilištu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
prihvatiliste

Prihvatilšte za pse lutalice dobilo je na poklon 540 kilograma hrane u sklopu akcije "Jedan lajk - jedan obrok".

Akciju su pokrenuli predstavnici sajta životinje.rs, a kako kažu, svaka nova registrovana posetanjihovoj Fejsbuk stranici obezbeđuje psima u azilima po jedan obrok od 300 grama suve hrane.

- Ideja za ovu akciju nastala je našom rešenošću da se kao Internet portal koji se bavi životinjama, aktivnije uključimo u rešavanje aktuelnih problema koji se tiču životinja. Kao gorući problem, pogotovo u Beogradu, ističe se manjak smeštaja, hrane, kao i problem nege napuštenih pasa i mačaka kojih je svakim danom sve više, a sredstva koja su im namenjena su zanemarljiva - kažu predstavnici portala.

hrana

U okviru ove akcije portal je do sada donirao više od 1 tone hrane azilima u Srbiji.

Niško prihvatilište za pse nalazi se na gradskoj deponiji o kojoj brine JKP "Mediana" i u njemu prosečno boravi oko 20 pasa dnevno, a ova hrana biće dovoljna za naredna dva i po meseca.

- Portal nas je kontaktirao i mi smo se rado uključili u ovu akciju. Prilikom hvatanja pasa prioritet imaju agresivne, bolesne i stare jedinke, one u prihvatilištu prolaze kroz veterinarski tretman, čiste se od parazita, vakcinišu protiv besnila, čipuju i sterilišu - kaže Julijana Mitić, direktor Centra za informisanje.

Ona je objasnila da se nakon oporavka psi koji u roku od mesec dana ne budu udomljeni vraćaju u naselje gde su uhvaćeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Covek

    20:19 // 13. 12. 2012.

    Molio bih da mi se javi neko od ovih sto su protiv hvatanja lutalica i sinterske sluzbe i zatvaranja i uspavljivanja pobesnelih kucica, zastitnika koji vole pse i zivotinje vise nego svoju decu, nek mi se javi da prati decu koja iz naselja Nikola Tesla idu svako jutro u skolu. Sta skolarac da radi kad na njega krenu da jure i laju 3,4 dzukele?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: