Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 24. 3. 2022.

| Društvo

Hranilice za pse u Nišu čekale slikanje sa gradonačelnicom, pa završile u Aranđelovcu, tvrde iz udruženja

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
hranilice za pse
Iz udruženja kažu da su nadležni dugo odlagali postavljanje mašina; foto: Facebook/Psi iz zoohigijene Niš

Nakon što su mesecima umesto na niškim ulicama stajale u magacinu JKP Mediana zbog problema sa ugovorom, hranilice za pse završile su u Aranđelovcu. Iz udruženja koja su ih finansirala kažu da će makar tamošnji psi imati koristi od njih jer su u Nišu, tvrde, čekale da gradonačelnica bude slobodna da se fotografiše s njima.

Decembra prošle godine iz Grada Niša su čak pozvali medije da isprate postavljanje automata, ali je događaj otkazan bez obrazloženja, a iz udruženja su tada tvrdili da je otkazan jer nije bilo ugovora o donaciji.

Jovana Ivaštanin iz udruženja Serbia's Forgotten Paws navodi da je problema sa ugovorom bilo i kasnije, kada su ga nadležni sastavili, jer je prema njemu trebalo da mašine budu postavljene u prihvatilištu za pse kod deponije.

IMG_20210624_100530 Nema hranilica za niške pse; foto: T. T.Na kraju su, kaže, udruženja sama napravila ugovor koji su obe strane prihvatile, ali su usledila odlaganja.

Trebalo je da mašine budu postavljene dan nakon potpisivanja, pa je pomereno za petak, pa za ponedeljak, pa je došao i utorak - ističe Ivaštanin.

Dodaje da članove četiri udruženja koja su hranilice za pse platila oko 7.000 evra nije zanimalo slikanje, ali da nadležne jeste.

Čekala se gradonačelnica da bude slobodna za slikanje. Objasnili smo da nas slikanje ne zanima. Rekli su nam da bi bilo lepo da nas ispoštuju pred medijima - objašnjava Ivaštanin.

Tako su odlučili da mašine, koje su u Niš stigle još septembra prošle godine, ne skupljaju više prašinu i da usreće makar pse u nekom drugom gradu, gde će zaista biti na ulicama.

Žao nam je sto niški psi neće imati izvor redovne hrane, ali nama je pas pas, i neki drugi psi će biti usrećeni. Očekujemo postavljanje mašina u sledećih 48 sati. Znači za 72 sata ukupno od momenta preuzimanja, pošto mora da se prelepi grb grada i logo JKP, a ne šest meseci - navode iz udruženja.

Na pitanja o tome kako je došlo do toga da hranilice završe u drugom gradu i o kojim problemima je reč, iz Grada Niša i Mediane ne odgovaraju.

Podsetimo, četiri automata finansirala su četiri udruženja - Serbia's Forgotten Paws, Bruni, Zavod Pit i Bright Eyes, a trebalo bi da funkcionišu tako što će izbacivati hranu za pse kada se u njih ubaci plastika za reciklažu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    14:42 // 25. 3. 2022.

    A jel ponela lopatu? Daće bog da joj Aprila služi umesto olovke!!

  • Jasar

    10:14 // 25. 3. 2022.

    Koj si zali kuciki, nek si dom vodi...

  • SIMA

    08:37 // 25. 3. 2022.

    Čeka se prva dama grada Niša na svim mestima da stigne, pošto se svuda čeka za slikanje i kučići su strpljivi sačekaće je .. Slikanje je bitno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: