Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 10. 9. 2010.

| Društvo

Humani Francuzi

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Humani Francuzi

NIŠ - Francuski bračni par Žilijan Labli i Marion Duma, koji putuju Evropom na biciklima i promovišu humano davanje krvi, juče su prošli kroz Niš i nastavili put Pirota, a njihov krajnji cilj je Novi Zeland gde planiraju da stignu sledeće godine.

Na ovom putu prate ih njihovi prijatelji Majdo i Tereza. Ove humane ljude juče je primio počasni ambasador Francuske u Nišu, Saša Miljković.

- Na ideju da izvedemo ovako težak poduhvat došli smo posle mog saobraćajnog udesa kada mi je bilo potrebno 20 kesica krvi koji su mi značili život. Teško su pribavljeni i zato smo odlučili da promovišemo davanje krvi - kaže biciklista Žilijan.

Marion dodaje da oni putuju iz mesta Termoferan u Francuskoj, a da idu na Svetsko prvenstvo u ragbiju na Novom Zelandu.

- Poneli smo jednu loptu iz Termoferana, koji ima najuspešniji klub u ovom sportu u Francuskoj, tako da naš gest ima i sportski karakter - kaže Marion.

Njihov domaćin ispred Zavoda za transfuziju krvi bila je Jelena Tomovski-Živić sa suprugom Draganom, koji kažu da je Zavod u Nišu oduševljen ovim gestom.

Počasni konzul Francuske u Nišu, Saša Miljković, dodaje da su ovo četvoro Francuza oduševljeni Nišom.

- Pokušali smo zajedno da im pokažemo koliko je naš grad kroz istoriju bio human. Njihov gest nije samo puka akcija, već poruka na koji način čovek danas mora da živi, kako da se ponaša. Ovi mladi ljudi se kroz život rukovode prvo čovekoljubljem, pa svi drugim osećanjima, a to bi trebalo da radi svako od nas - rekao je Miljković na prijemu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mia

    19:29 // 10. 9. 2010.

    oni su iz francuskog grada Clermont-Ferrand (cita se Klermon-feran) :)))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: