Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:39, 13. 11. 2020.

| Društvo

Humanitarka iz Niša apeluje da umesto skupog dočeka na Trgu sviraju ulični svirači i da novac ide za lečenje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti

Humanitarka Marina Adamović je simbol Niša i već 10 godina u centru grada sakuplja novac za lečenje obolelih u svojoj Banci dobročinstva. Odnedavno prodaje i priveske sa niškim slengom, a njen apel je da se ove godine ne organizuje skup doček na centralnom Trgu, već da građane zabavljaju ulični svirači, a da sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Danas 13. novembra obeležava se Svetski dan ljubaznosti, a humanost je jedan od načina da se ovaj dan proslavi. Zato pogledajte video priču o najpoznatijoj niškoj humanitarki Marini Adamović koju je uradila Jovana Živanović.

Mnogo znači kad znam da ipak ima smisla i da nisam sasvim beskorisna, nisam sasvim oduzeta i da ja još mogu nešto da pružim svetu - ističe Marina.

Marina već 10 godina sakuplja novac za lečenje teško obolelih građana, ima svoj kutak u Obrenovićevoj ulici gde prolaznici mogu donirati novac, a mogu da pomognu i slanjem poruke na broj 3030 preko Fondacije "Budi human".

Od nedavno građani mogu da kupe i priveske sa niškim slengom i time pomognu lečenje svojih sugrađana.

Nišlije su se preko jedne grupe dogovorile da to rade. Posle sam čula da će prodaja ići preko mene u humanitarne svrhe. Ja sam stvarno bila oduševljena i mnogo znači, svaka čast - napominje Marina.

Njena želja je da ove godine ne bude proslave Nove godine na Trgu kralja Milana, za koju se obično izdvaja više miliona dinara, već da sviraju ulični zabavljači i da novac ide u humanitarne svrhe.

Ono što se desilo prošle godine i svih ovih zadnjih godina, da toliko para grad daje za nastup nekog izvođača - to je sasvim besmisleno. Taj novac mogao bi da ide na račun Banke dobročinstva, jer sam vezana za fondaciju Budi Human i onda bi smo to raspodelili za lečenje dece - poručuje Marina.

Marini mogu svakodnevno da pomognu svi građani dobrovoljnim prilozima, a kada ona nije u centru Niša, njena Banka dobročinstva je jedina pouzdana adresa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    18:36 // 15. 11. 2020.

    Nema potrebe niko da svira. Jer će verovatno biti zabranjeno okupljanje na trgu zbog virusa. Novac koji je namenjen za N.G. Neka se raspodeli u H. SVR

  • P. V.

    00:55 // 15. 11. 2020.

    Bravo za predlog / apel! Gospođi Adamović dam novčani predlog svaki put kad je vidim u Bulevara Nemanjića (preko puta početka pijace), ali mi je žao što je tamo nisam dugo videla.

  • Peka

    18:55 // 14. 11. 2020.

    Veoma lep predlog.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: