Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 11. 1. 2022.

| Društvo

Humanitarka predala molbu Opštini Medijana da novac za doček ode za lečenje, predsednik kaže nemoguće

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
271198276_508981233759871_4211726295781640061_n
Adamovićeva predala molbu; foto: T. T.

Pored onlajn peticije koju je pokrenula, niška humantarka Marina Adamović otišla je u Gradsku opštinu Medijana i lično predala molbu da ova opština oko 15.000 evra umesto za nastup Anđele Vujović za doček pravoslavne Nove godine preusmeri za lečenje 10-godišnjaka koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Iako niko od nadležnih nije izašao da je sasluša, predsednik Opštine Nebojša Kocić je za Južne vesti rekao da bi to bilo zakonski nemoguće jer je novac budžetom namenjen za tradicionalnu novogodišnju noć.

Peticiju je za sada potpisalo blizu 1.300 ljudi, a sa molbom na kojoj piše "15.000 evra za bolesno dete, ne za Angellinu" humanitarka je došla i ispred Opštine i predala obezbeđenju, jer se od nadležnih niko nije pojavio. 270010786_604859230608186_106538054510061444_n Pored peticije i lično došla do Opštine da preda molbu; foto: T. T.

To što su oni podržali normalno održavanje koncerta povodom srpske Nove godine plaćajući 15.000 evra nekoj izvođačici, ja ne znam koja je ta Anđelina, i mislim da je logičnije da se taj novac preusmeri za lečenje dece nego da se u vreme virusa i povećanog broja obolelih od novog soja kovida održi koncert, ne bi trebalo tako. Molba da stvarno to učine, da preusmere taj novac na račun deteta koje je baš u teškom polažaju - poručuje Adamovićeva.

Da se novac uplati na račun Mihajla Stamenkova, kome je potrebno 400.000 evra za lek, podržava i Nišlijka Aleksandra Stojičić koja se jedina pridružila humanitarki ispred Opštine.

Smatram da je jedan ljudski život preči nego održavanje koncerta ovde. To dete kome sutradan pomognemo može mnogo više da učini za ovu državu i zaslužilo je da živi - navodi Nišlijka.

270369618_243930327849083_1332307324672359299_n Nadležni iz Opštine se nisu pojavili; foto: T. T. Niko od nadležnih u Opštini nije izašao da sasluša Nišlijke, a molbu da se novac preusmeri je preuzeo radnik obezbeđenja. Međutim, predsednik Opštine Nebojša Kocić je novinarima Južnih vesti rekao da preusmeravanja neće biti.

S obzirom na to da je Skupština Opštine Medijana usvojila budžet krajem decembra i da su budžetske linije već opredeljene, mi imamo budžetsku liniju koja se zove "očuvanje tradicije" , a tu spada i lomljenje česnice koje je bilo 6. januara i doček pravoslavne Nove godine i plivanje za časni krst i još neke manifestacije, tako da kad se opredele sredstva za određene namene, ne sme da se prenamenjuje, jer svaka prenamena mimo odluke Skupštine je krivično delo, odnosno nenamensko trošenje budžeta. Ovo je nemoguće zakonski uraditi, zaista - kaže Kocić.

Dodaje da žele da pomognu svakom detetu i da to rade kroz stipendije, jednokratnu pomoć, razne programe i manifestacije, kao i to što za brigu o deci izdvajaju, kaže, 30 miliona dinara.

Podsetimo, Opština Medijana je za koncert raspisala tender bez objavljivanja javnog poziva. U obrazloženju nabavke stoji da su se prilikom odabira izvođača vodili "željom da zadovolje muzičke ukuse i mlađih i starijih generacija koje žive na njenoj teritoriji", kao i raspoloživim novcem.

Anđela Vujović najpre je nastupala u klubovima i postala poznatija obradom popularnih pesama, a veću popularnost ovoj 24-godišnjoj pevačici donelo je učešće u emisiji Ami G Show koja se emituje na televiziji Pink.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • biba

    10:56 // 12. 1. 2022.

    Ima nacina,zbog vasih paragrafa i tzv.zakona ceo narod ispasta pa cak i u ovakvom tuznom slucaju.Vi nemate milosti ni osecanja to ste iks puta dokazali,kao da ste vanzemaljci u ljudskom obliku.Ponudite toj pevaljki neka dobrovoljno kresti a novac nek usmeri na racun bolesnog deteta ili bojkot koncerta.Ljudi su shvatili da je snaga samo u nasem jedinstvu jer zaboga NAROD vas izdrzava.Osvestite se.

  • dzoni

    09:52 // 12. 1. 2022.

    Saće glasanje pa produžite precedniku medijane još jedan mandat.

  • Slobodan Novitovic

    08:42 // 12. 1. 2022.

    Imam jedan predlog moramo biti slozni. Ako ne prihvate i ipak se odrzi koncert trebamo da napravimo bojkot i da niko ne izadje na proslavu nove u centru.

    • ђура

      11:16 // 12. 1. 2022.

      Није ваљда да ће неко да бојкотује а не гледа " Задругу".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: