Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 30. 11. 2012.

| Društvo

Humanitarna akcija Južnih vesti

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
d

Južne vesti i niški bioskop "Vilin Grad" omogućili su deci sa invaliditetom da u subotu, 1. decembra pogledaju film "Gumeni Tarzan".

Povodom 3. decembra, Dana osoba sa invaliditetom deca iz udruženja Mentalno nedovoljno razvijenih osoba će u pratnji svojih vaspitača moći da pogledaju 3D film.

Sekretar udruženja Jovan Bogdanović kaže da je ovo veoma značajno za ovakvu decu jer im se na ovaj način omogućava da izađu iz azila, bilo kućnog ili u nekoj ustanovi.

- Bitno je da ova deca izlaze jer ljudi treba da vide da oni postoje i da nisu odbačeni od društva, da su jednaki sa nama i među nama - kaže Bogdanović.

On je dodao da je to populacija koja je i socijalno najugroženija jer ova deca zavise od svojih roditelja, pa oni često mimo brige o njima ne mogu ništa drugo da rade.

Teodora Rajković, portparol Vilinog Grada, kaže da im je drago što mogu da omoguće mentalno nedovoljno razvijenim osobama da dođu u bioskop.

- Srećni smo što smo u saradnji sa Južnim Vestima pružili ovoj deci mogućnost da pogledaju 3D film - rekla je Rajković.

Ona je dodala da nakon filma od 12h počinje novogodišnja radionica u sklopu Porodičnog vikenda koji bioskop organizuje i da će deca iz ustanove biti u prilici da ostanu i tamo nastave druženje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: