Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 8. 6. 2011.

| Društvo

Humanitarna akcija škole iz Blaca

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti

BLACE - Na inicijativu Zorana Jozića, direktora Osnovne škole “Stojan Novaković” u Blacu, pokrenuta je humanitarna akciju “Sveta Jelena” kojom se prikuplja pomoć za decu bez jednog ili oba roditelja.

Prema Jozićevim rečima u njegovoj školi od 1.400 učenika ima dvadeset onih koji nemaju roditelje. U planu je da se novac i pokloni za mališane prikupljaju tokom cele godine, a ova inicijativa započela je koncertom u Sali blačkog Doma kulture.        

- Iako je prvobitna ideja bila da nekim humanitarnim koncertom obradujemo naše učenike koji odrastaju bez jednog ili oba roditelja, kako bi im barem na kratko ulepšali svakodnevicu, rešili smo da akciju proširimo na brojne aktivnosti tokom kojih će deci bez roditelja biti poklanjana posebna pažnja. Na kraju školske godine ovoj deci priuštićemo i simbolične poklone kojih će se sećati i kada završe školovanje – ističe direktor Jozić.

On dodaje da se obratio svim lokalnim privrednicima i blačkoj opštini kako bi prema svojim mogućnostima pomogli akciju.

- Iako smo humanitarnu akciju ove godine pokrenuli nešto kasnije, narednih godina ona će trajati od početka do kraja školske godine i imaće tradicionalni karakter. Pored humanitarnih koncerata i priredbi, akcija će podrazumevati i niz drugih aktivnosti namenjenih poklanjanju pažnje deci koja odrastaju lišena roditeljske ljubavi a koju ćemo im mi barem delimično  nadomestiti - naglašava direktor Jozić.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: