Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 21. 5. 2022.

| Društvo

Humanitarna predstava u Aleksincu za pomoć porodicama poginulih rudara

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
dom kulture
Premijera je 28. maja; foto: T. T.

Kako bi pomogli porodicama rudara, koji su poginuli pre više od mesec dana u nesreći u rudniku mrkog uglja "Soko", glumci aleksinačkog pozorišta odigraće humanitarnu predstavu "Ne igraj na Engleze". Premijera je 28. maja u 19 sati u Domu kulture u tom gradu.

Osam rudara je poginulo, a povređen 21 kada se 1. aprila obrušuio deo jame rudnika mrkog uglja Soko kod Sokobanje, a prikupljanju pomoći njihovim porodicama se pridružuje i pozorište "Duka Jovanović".

Glumci će odigrati predstavu po tekstu Vladimira Đorđevića, a on je ustupio tekst besplatno pozorištu i tako se priključio humanitarnoj akciji.

Mnoge od njih smo lično poznavali i najmanje što možemo da uradimo je da sve akcije pomoći njihovim porodicama podržimo. Bitno je da se sačuva sećanje na ove hrabre i marljive ljude i da njihovi najbliži dobiju potrebnu podršku, kako materijalnu tako i moralnu - kaže umetnički direktor Pozorišta Miloš Paović.

Kako navode, nova predstava je gorka komedija puna simbolike, a radnja je izmeštena iz Beograda u Aleksinac, pa će glumci govoriti na dijalektu i govorom koji je zastupljen u tom delu Srbije.

Reč je hit komediji, koja dramski tok drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu iz kandži kladionice. Kroz vizuru igre na sreću predstava govori o svim njihovim životnim nadama, porazima i razočaranjima. Nedavno je ovaj tekst doživeo i filmsku ekranizaciju - kažu iz Pozorišta.

Prva repriza predstave biće 30. maja u 20 sati. Organizatori kažu da neće biti ulaznica u prodaji, već da će se u saradnji sa Crvenim krstom prikupljati dobrovoljni prilozi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: