Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:43, 12. 1. 2021.

| Društvo

Humanitarne akcije za ugrožene zbog poplava

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
poplave spasavanje
Najpotrebnija je hrana, zatim pribor za ličnu higijenu, odeća ili novac koji bi pomogli oštećenima u poplavama; foto: MUP

Vanredna situacija u Leskovcu i Vlasotincu i dalje traje, saniraju se posledice poplava, a više organizacija poziva građane da se odazovu i uključe u prikupljanje pomoći. Prema prvim informacijama, šteta je veća nego u poslednjim poplavama 2010. godine.

Najpotrebnija je hrana, zatim pribor za ličnu higijenu, odeća ili novac koji bi pomogli oštećenima u poplavama, navode iz humanitarne fondacije Pokreni život, čiji su volonteri bili u Leskovcu i Vlasotincu i ugroženim porodicama dostavili pomoć.

Pozivamo sve sugrađane i ljude dobre volje da se prikluče akciji i na taj način pomognu da se saniraji posledice izazvane obilnim padavinama- navode iz fondacije.

Objavili su da je cilj akcije, u koju pozivaju građane da se uključe, da se posledice poplava što pre saniraju.

Prikupljanje pomoći u saradnji sa Centrom za socijalni rad Leskovac i Kolom srpskih sestra organizovao je i veroučitelj Dalibor Cvetković iz Guberevca. Obišli su četiri porodice u Leskovcu i okolini i podelili donacije koje bi trebalo da im olakšaju teške uslove u kojima žive, a pozivaju i na prikuplanje pomoći za najugroženije stanovnike Medveđe koji su pogođeni vremenskim nepogodama i poplavama.

Građani donacije mogu da ostave u crkvi Odžakliji tokom celog dana, a s obzirom na to da mnoga domaćinsta imaju problema sa vodom za piće, kažu da je upravo flaširana voda trenutno najneophodnija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • od kude niš

    21:52 // 12. 1. 2021.

    kako glasaš tako sad plivaš

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: