Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 7. 6. 2023.

| Društvo

Humanitarni Teatar improvizacije u niškom Narodnom pozorištu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Publika će biti deo predstave; foto: Ljubica Jocić

Predstava “Scena u trenu” karakteristična po tome što glumci nemaju napisan scenario, već improviziju i aktivno uključuju publiku, a biće izvedena u četvrtak, 8. juna od 20 sati u Narodnom pozorištu Niš. Sav prihod od prodatih ulaznica biće preusmeren udruženju “DAN” koja pomaže, edukuje i integriše u društvo decu i osobe sa autizmom, retkim bolestima i drugim razvojnim poteškoćama.

Teatar improvizacije “Scena u trenu” prema rečima jednog od aktera Andrije Stojkovića podrazumeva izvođenje 15 do 20 zadataka, koje će glumci na sceni čuti prvi put, te dodao da takav vid improvizicije retko ko u Srbiji radi na njihov način.

Na licu mesta se izvodi svaki zadatak, a nijedan glumac pre izvođenja zadate teme ne zna o čemu će se raditi. Uglavnom to zadaje moderator, a često i u interakciji sa publikom, koja može isto zadati neku temu. U nekim igrama publika i učestvuje na sceni, zajedno sa glumcima - rekao je Andrija Stojković.

Humanitarna “Scenu u trenu” organuzuje se u saradnji sa Rotarakt klubom “Niš”, a cena ulaznica koštaće 500 dinara i do četvrtka 8. juna mogu se nabaviti u kafiću Hush Hush i Dekoraciji By Jovanović kod tržnog centra Kalče. Na dan izvođenja predstave ulaznice će biti dostupne na blagajni Narodnog pozorišta u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zika

    11:29 // 7. 6. 2023.

    Pa celo pozorište je improvizacija! I rukovodstvo koje ide po svoje mišljenje u gradsku upravu i kod gradonačelnice i štroka i prljavština u sali! Niko neće krpu da uzme u ruke da obriše salu!

    • Var tehnolog

      20:17 // 7. 6. 2023.

      Stroka je u dusama mnogobrojnih aparatcika sns u pozoristu.

    • Mika

      00:32 // 9. 6. 2023.

      Pa ko ce da brise i da cisti?? Svi ovi sto se nabili do maksimuma na izmisljena radna mesta po svim mogucim "sektorima" kao sve i svasta- a zvanicno stoji da celo pozoriste ima samo JEDNU "higijenicarku/cistacicu".
      Ta ni WC-e ne stigne da sredi ljudski a kamo li sve ostalo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: