Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 7. 8. 2021.

| Društvo

Humanitarni bazar u Vranju za pomoć 17-godišnjakinji koja boluje od tumora kičmene moždine

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Danica Janjić - Budi human
Vranjanci novac za lečenje 17-godišnje Danice mogu donirati na humanitarnom bazaru ili porukom 1043 na 3030; foto: Budi human

Sedamnaestogodišnjoj Danici Janjić iz Vranja, kojoj je pre pet godina otkriven tumor kimčene moždine zbog čega je ostala nepokretna, potreban je novac za dalje lečenje, a do 21 večeras na šetalištu ispred Robne kuće moći će da ga doniraju i Vranjanci na humanitarnom bazaru. Novac prikuplja i Fondacija “Budi human”, a građani mogu pomoći slanjem poruke 1043 na 3030.

Kako pojašnjavaju u Fondaciji, Danica je do svoje 12. godine bila zdravo dete, a zatim joj je dijagnostikovan tumor kičmene moždine, operisana je u Kliničkom centru u Beogradu, međutim, iako je sve ukazivalo na oporavak, stanje joj se pogoršalo i bila su neophodna invalidska kolica.

Prema rečima neurohirurga koji na osnovu snimaka magnetne rezonance prati Daničino zdravstveno stanje vidljivi su pozitivni pomaci koji ulivaju nadu. Sledeći korak koji treba uraditi jeste, problem koji Danica ima sa posledičnom skoliozom kičme koja joj pravi dodatne probleme u držanju tela i otežava protok likvora unutar kanala kičmene moždine. Danici su sredstva potrebna za lečenje, operativne zahvate, specijalističke preglede, rehabilitaciju neurorobotikom, za medicinsku opremu kao i za putne troškove i smeštaj - kažu iz Fondacije.

Organizatori humanitarnog bazara Roditeljstvo plus i Narodni univerzitet u Vranju su prethodnih dana u sklopu radionice dekupaža za Danicu prikupili 15.000 dinara, a sav novac od kupovine ukrasa, ručnih radova, knjiga, cveća, peškira, ikona, grnčarskih proizvoda, koje Vranjanci mogu da kupe do večeras na prodajnim štandovima, biće takođe uplaćen za lečenje devojčice.

Kako najavljuju, od 18 do 20 sati koncert će na šetalištu održati pevač iz Vranja Ognjen Čvorović.

Građani mogu da pomognu da Danica dobije neophodnu pomoć i slanjem poruke 1043 na 3030, kao i uplatom novca na dinarski i devizni račun koji možete pogledati na sajtu Fondacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    21:36 // 7. 8. 2021.

    Grad i vlada odma da uplate nasoj mladoj devojci za lecenje teske bolesti.Kakav je nacin da devojka strepi oce li skupiti novac.Sramota za drzavu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: