Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:23, 28. 5. 2023.

| Društvo

Humanitarni koncert za Jovanu Pavlović u sali Niškog simfonijskog orkestra

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Budi human
Novac neophodan za dalje lečenje; foto: Budi human

Humanitarni koncert za Jovanu Pavlović iz Leskovca, teško obolele od tumora na mozgu, biće organizovan u sredu, 31. maja od 20:30 u sali Niškog simfonijskog orkestra. Donacijom od 1.000 dinara biće omogućen ulazak.

Jedan od organizatora humanitarnog koncerta dirigent Zoran Andrić rekao je da se radi o njihovoj koleginici, koja je od svoje 17. godine jedna osnivačica Srpske omladinske filharmonije i dodao da je kao članica te filharmonije bila i koncertmajstor, kada su osvojene zlatne medalje u Pragu i Bratislavi.

Sada je tesko obolela od tumora na mozgu, veličine 7 cm, koji je operisan, ali je veoma agresivan i ne može se potpuno ukloniti. Njen spas leži na Kubi, gde može dobiti vakcinu i terapije, koje taj tumor mogu usporiti i čak i ukloniti, jer je ona mlada osoba i ima tek 29 godina - rekao je Andrić.

Pored dirigetna Zorana Andrića, dirigovaće i Jovan Timilijić, dok će se publici predstaviti i devetoro solista, koji će učestvovati u izvođenju 12 kompozicija. Takođe je najavio goste na koncertu.

Zoran Andrić pozvao sve južnjake da se okupe u što većem broju, kako bi pomogli da Jovana ponovo zasvira svoj omiljeni instrument, violinu.

Humanitarni koncert organizuju Niški simfonijski orkestar i Srpska Omladinksa filharmonija Naissus.

Donacije je moguće uplatiti i preko fondacije “Budi Human”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: