Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 20. 9. 2022.

| Društvo

"Humanitarni parking" u Nišu neiscrtan, naplata počela i zbunila vozače, ne znaju kome ide novac

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
humanitarni parking003
Ljudi uveliko parkiraju; foto: JV/T. T.

Na mestu predviđenom za Humanitarni parking gde bi novac od naplate išao na lečenje bolesne dece, automobili se uveliko parkiraju, a ono što buni vozače jeste naplata koja je ista kao i na ostalim parkinzima u Zoni II. Iz Parking servisa tvrde da novac ide deci i da su za preusmeravanje u humanitarne svrhe zaduženi kontrolori.

Iako parking mesta nisu obeležena, a površina je samo poravnana i nasuta tucanikom, kako je i ranije najavljeno, pojedini vozači počeli su da ostavljaju svoje automobile na parkingu pored OŠ "Sveti Sava", a zvaničnog otvaranja ni obaveštenja još nije bilo. humanitarni parking001 Jedini popločani deo, ostao bez pločica; foto: T. T.

Prema znaku koji je postavljen, naplata se vrši kao i na ostalim parkinzima u drugoj Zoni, što je probudilo sumnju kod vozača kojima nije jasno kako Parking servis zna ko je poslao poruku povodom korišćenja "Humanitarnog parkinga", a ko zbog parkiranja svog automobila na uličnom parkingu u Zoni II.

Očigledno je još jednom vlast Grada Niša pokušala da jedan izuzetno nepotreban i nezdrav projekat pravda "humanim" ciljevima, koji na kraju neće ni biti human, jer će novac od parkinga verovatno da ode u prihode JKP "Parking servisa", a bolesna deca, kojoj bi novac bio potreban, neće videti ni dinar od parkinga - rekao je jedan Nišlija.

humanitarni parking002 Naplata kao u Zoni II; foto: JV/T. T. Iz Parking servisa kažu da je parking adekvatno obeležen vertikalnom signalizacijom, što se ogleda u postavljenom znaku, a da kontrolu naplate na Humanitarnom parkingu vrše kontrolori.

Kontrolu naplate parkiranja na humaniranom parkingu vrše kontrolori u dve smene koji se logovanjem na sistem lociraju na humanitarnom parkingu i svaki njihov opažaj i provera kroz sistem da li je za vozilo plaćena usluga parkiranja evidentira se da je sa te lokacije i samim tim se i SMS uplate u sistemu vezuju kao uplate na humanitarnom parkingu - kažu iz Parking servisa.

Inače, sama izgradnja Humanitarnog parkinga pokrenula je brojne polemike, dok su roditelji i deca bili protiv izgradnje zbog mogućeg zagađenja pored škole, gradonačelnica Niša u jeku protesta izjavila je da Grad neće odsutati od izgradnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    20:53 // 1. 10. 2022.

    Ma da. Ideja u principu nije losa bas naprotiv.
    Medjutim lose je sprovedena u delo, i to naravno budi odredjene sumnje.
    Ali....
    Trebalo bi na neki nacin to vezati za registraciju vozila (na posebno naznacenom racunu koji bi bio u vlasnistvu neznam nurdora npr.) na podrucju grada, sa nekom razumnom sumom.
    Tako bi se izbegle sve spekulacije i sumnje a verujem da bi to svi prihvatili...

  • PM

    10:52 // 21. 9. 2022.

    Gledao sam kako se poveliki auto muči da parkira izmedju dva vozila, a onda ukapirao da je parking kraći od ostalih i video da ih ima još.. (ul. Učitelj Tasina).. Malo čudno i sa aspekta maltretiranja (i moguće svadje ljudi) ali i verovatno postoje propisi, koliko metara treba da bude dugačak i širok parking prostor za jedno vozilo.. Da li to "Oko sokolovo", "jako precizno", može da proveri?

  • Comsheeya

    22:17 // 20. 9. 2022.

    OK, hajde da se još malo pravimo da ne znamo kome idu pare sa ove i svih drugih površina na kojima Parking servis naplaćuje parkiranje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: