Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 15. 12. 2022.

| Društvo

Humanost na točkovima niških bajkera - deci donose paketiće u zamenu za humanitarnu poruku

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
bajkeri
Deda mraz kuca na vrata mališana; foto: D. M.

Po tradiciji, niški bajkeri i ove godine tokom novogodišnjih i božićnih praznika potpuno besplatno u kostimima Deda Mraza i na motorima, mamiće deci osmehe i donositi im paketiće. Uslov je simbolično slanje jedne humanitarne poruke ili neki drugi znak pažnje za decu koja su u teškoj materijalnoj situaciju.

Bajkeri i ove godine daju primer humanisti i šalju poruku solidarnosti svojim sugrađanima čijoj deci će u vreme Nove godine, pravoslavnog i katoličkog Božića bez naknade donositi paketiće.

Oni koji žele da na takav način obraduju svoje mališane potrebno je samo da pošalju humanitarnu poruku za lečenje bilo kog deteta, a da za svoje pripreme paketić koji će mu bajkeri uručiti. bajkeri2 Humani gest bajkera; foto: D. M.

Po rečima Željka Petrovića iz kluba Gentlmen's Ligue, ideja se rodila kako bi deci usrećili decu, ali i vratili stare tradicionalne vrednosti kao što su pisanje novogodišnjih čestitki, dolaženje Deda Mraza na vrata porodica ili darivanje dece čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede takvu radost.

Svi kukamo za lepšim vremenima, a ne vraćamo ništa lepo iz tih vremena. Želimo da vratimo stare vrednosti u naše živote. Jedna čestitka koju ćete poslati jednom detetu će u vama izazvati neku toplinu i sećanje na detinjstvo, a obradovaćete i to dete i za svega 70 dinara uspećete da izmamite osmeh i sebi i nekom detetu - kaže Petović.

Pored akcije "Deda Mraz u svakom domu", bajkeri će na Badnji dan i Božić nositi obroke socijalno ugroženim mališanima, a darivaće decu iz Doma "Duško Radović", kao i mališane na Klinici za onkologiju.

Za katolički Božić imamo porodicu kojoj nosimo božićni ručak, za Novu godinu nosimo paketiće u Dom za nezbrinutu decu, jer oni nemaju roditelje. Čekamo i odgovor od Dečije klinike da im odnesemo donaciju u vidu štampača, kao i vesele rukavice kako deca ne bi stalno gledala u sive, crne ili plave, ali i toplomere koji im fale - kaže bajker.

Roditelji koji žele da učestvuju u akciji koju će realizovati klubovi Gentlmen's Ligue i Independent Rider, mogu se javiti na broj telefona 064 46 74 345 i ugovoriti vreme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    13:47 // 16. 12. 2022.

    Ovo je divna tradicija...zestoki momci velikog srca,ti "bajkeri"….

  • Vojkan Nikolić

    12:36 // 15. 12. 2022.

    Ja bih da se prodružim akciji, kome da se obratim da donesem dečije stvari?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: