Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 17. 12. 2021.

| Društvo

Humka postavljena ispred kancelarije "Gorice", menadžment preduzeća to vidi kao političku poruku

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
gorica
Jovanić kaže da je postavljanje humke politička poruka; foto: I. J.

Rukovodilac pogrebno-tehničkog sektora niškog preduzeća Gorica Igor Jović ispred svoje kancelarije zatekao je humku na kojoj je postavljeno cveće, a ovaj simboličan i morbidan čin on vidi kao političku, a ne ličnu poruku.

Da je humka postavljena ispred kancelarije menadžmenta Gorice čulo se tokom jučerašnje sednice Skupštine, a Jovanić kaže da je tu sliku zatekao ispred svoje kancelarije 6. decembra.

Zatekli smo tu humku koja je sa namerom napravljena, ona nije mala, ne može neko od građana da donese u kesu. Pošto je u tom periodu bila malo turbulentna politička situacija, oni protesti, pogodilo se i sa nekim presudama tih radnika koji su tužili preduzeće, to su sve pretpostavke, da je to bila jedna politička poruka, a ne lična - kaže Jovanić.

Naglašava da je ta poruka neadekvatna, morbidna, kao i da prevazilazi sve granice i političkog i ličnog delovanja. Objašnjava da od 2012, kada je i počela destabilizacija preduzeća, postoje dve struje zaposlenih, pa pretpostavlja da je neko od njih učestvovao u tome.

Kritike na račun Gorice, javnosti poznate i kao preduzeće gubitaš, nisu ni ovoga puta zaobišle i skupštinsku govornicu. Na sednici su odbornici usvojili izmene poslovanja tog preduzeća, a očekuje se dobit od skoro milion dinara. Na to je reagovao odbornik koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović.

Dobit cele Gorice će biti 900.000 dinara, a za investicije se predviđa uvećanje od 46 miliona dinara. A sve se taj optimizam bazira pored postojeće situacije, znam kakva je situacija sa sahranjivanjem i bazira se optimizam na prebacivanju groblja u Brzom brodu i u Suvom dolu. Ako vi mislite da će taj iskorak da narpavi preokret u funkcionisanju Gorice, u to ja sumnjam - rekao je Jovanović.

Kako je pre sedam meseci to preduzeće preuzelo brigu i o grobljima u Brzom brodu i Suom dolu, Dragan Đorđević iz Korisničkog saveta javnih službi kaže da je manji broj zaposlenih nego što je predviđeno. Kaže da žele da pomognu Gorici, da omoguće da sahranjivanje bude jeftinije i da preduzeće bolje posluje za dobrobit građana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Seljak

    08:15 // 18. 12. 2021.

    Jel to Šapić traži veću proviziju ili samo opominje SPS, da razmisle o delenju provizije po novijim metodama.

    • metla

      23:15 // 29. 4. 2022.

      Jel ovaj rukovodilac stavio tapiju na svoje radno mesto - mozda mu je tatkovina pa je nezamenljiv

  • Pera

    15:57 // 17. 12. 2021.

    Kako je radio, tako će i da mu se vrati!

  • Ceca

    15:47 // 17. 12. 2021.

    Pokrivanjem skupstinskim odlukama ne moze niko da bude aboliran od odgovornosti.Da se javnos upizna kojim kamenorezcima se duguje i kako se dug pravio

    • Torpedo

      06:21 // 18. 12. 2021.

      Da je ovo normalna drzava, Kriminalisticka policija bi tamo u najvece radila, da pronadje lopove, sto ojadise Goricu !
      E, ko sve nije ,nekakav ,rukovodilac, Bog da cuva ! Ljudi bez vokabulara, bez znanja svih padeza, nekulturni,neljubazni ...
      Al, sa pripadnoscu vladajucoj koaliciji !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: