Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:47, 20. 1. 2024.

| Društvo

"Hvale se auto-putevima, a mi gazimo blato" - poručuju građani Delijskog visa na protestu u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Protest delijski vis
foto: Nikola Đukić

Desetine žitelja Delijskog visa ponovo su blokirali kružni tok na Trošarini na jedan sat od 16 do 17 sati, jer smatraju im je bezbednost i dalje ugrožena zbog čestih poplava u kućama, garažama i podrumima, koje nastaju zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije. Iako im se ne protestuje po hladnoći, biće istrajni i poručuju da će, ukoliko im nadležni ne reše probleme, pokazati na lokalnim izborima svoje nezadovoljstvo.

Da su nezadovoljni meštani Delijskog visa uzvicima i pištaljakama pokazali su i ove subote i ponovo bili saglasni u tome da nadležni ne žele da čuju i vide njihove višegodišnje probleme.

Ni meni se ne dolazi na ovo, hladno vreme, ali šta da radimo kada moramo. Niko nas ne čuje, niti vidi. I sada se ovde ponovo pitamo šta je gradonačelnica uradila za Niš. Dosta je bilo da se gledaju samo lični interesi, a da se obični ljudi tretiraju kao životinje - priča nezadovoljna Nišlijka.

Protest delijski vis (2) foto: Nikola Đukić Ulice Niša će blokirati sve dok im ne budu rešeni svi komunalni problemi, počevši od asfalta, pa do osvetljenja i novih kontejnera, kažu okupljeni.

Pomaka ima, ali nismo zadovoljni kako izgleda početak radova. Moralo je to mnogo pre da se reši. Šta je sa poprečnim ulicama na Delijskom visu, 5 ili 6 ulica i dalje čekaju taj asfalt. To je sramota - kaže jedan od okupljenih.

Protest delijski vis (3) foto: Nikola Đukić Kada je prilikom posete gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski nezadovoljnim stanovnicima u ovom naselju obećano da će ulica koja prva prikupi saglasnost svih stanara dobiti asfaltiranu ulicu, meštani kažu da su već tada i oni sami išli od vrata do vrata i pitali za saglasnost.

Apeluju na nadležne, čija reč, kako kažu, ima veću težinu da umesto njihove, da razgovaraju sa ljudima, u suprotnom svoje nezadovoljstvo moraće da pokažu na lokalnim izborima, koji bi aprila trebalo da budu raspisani u Nišu.

Ako ovako budu postupali, tretirali i ophodili i se prema građanima, gradonačelnica sigurno neće biti izabrana na izborima u Nišu. Hvale se kilometrima auto-puteva, a ujutru kada izađemo iz kuća gazimo po blatu - kažu okupljeni.

Protest delijski vis (1) foto: Nikola Đukić Među ulicama koje su im prioritet navode Jovanke Bončić, Feliksa Kanica, Dušničke, Jelisavete Načić, Resurskih junaka, Jovana Mitića Đorđa i Delijskog visa, za čije stanovnike tvrde da su najugroženiji.

Novi protest zakazali za su ponovo sledeće subote, ali će najverovatnije biti održan tako i gde je počeo, na neasfaltiranim ulicama Delijskog visa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija 1

    10:17 // 22. 1. 2024.

    Možda su shvatili da ako asfaltiraju ulice tek onda ima da se plavite jer te neasfaltirane ulice su upijale jedan deo vode.

  • Naissus

    20:45 // 21. 1. 2024.

    Šta ste sejali, sad žanjete. Drugačije ne biva. Stali ste sa prvim protestima i dali ste im glasove da bi vam sredili ulice. A lepo sam vam rekao još tada da ne odustajete jer će da vas zeznu. A znate kako sam to znao? Zato što im je to sistem otkako su došli na vlast. Najbitnije im je da obećaju i sklone ljude sa ulice. Hm, "ljude" ... diskutabilno

  • Smuk II

    18:41 // 21. 1. 2024.

    Koji be ljudi?Kome su dali glas i uzeli po 1.000 ?Kome su se uvlačili u ... onoj?Svi "protesti" u Nišu i okolini su bili za svoje interese!I što je najlošije,milioni komentara su bili protiv svih protesta ... "aha, pa mi će da se borimo za nji' ..." .
    Napljuvasmo Brzobrodjane,ove sa Delijski vis i još mnoge koji su gledali samo svoje dupe!Gde su bili kad je aerodrUm bio u pitanju... ispred zadrugu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: