Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 4. 10. 2016.

| Društvo

I Nišlije četvrtim mestom u Evropi pokazale znanje o saobraćaju

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Docek-osnovci-AMSS
Prijem za uspešne osnovce; foto: AMSS

Četvoročlana srpska reprezentacija osnovaca 4. i 5. razreda, koju čine i đak iz Niša Nikola Jović i učenica iz Niške Banje Miljana Veselinović, osvojila je 4. mesto na 31. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja u Češkoj.

Kako je objavio Auto-moto savez Srbije, za ovaj uspeh u konkurenciji timova iz 23 zemlje zaslužni su i Petar Lukić iz Sremske Mitrovice i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura. Za takmičenje u Češkoj su se kvalifikovali kao pobednici na lokalnom takmičenju "Šta znaš o saobraćaju". 

Prijem-foto-Vlada-Srbije Nagrađeni đaci postaće vršnjački edukatori; foto: srbija.gov.rsTakmičenje su organizovali Svetska automobilska federacija (FIA) i Češki automobilski klub kao domaćin (UAMK) u gradu Ústí nad Labem u Češkoj.

Za osnovce, koji su dokazali zavidno znanje, u zgradi Vlade Srbije dočekali su potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, v.d. direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević i predsednik AMSS Mirko Butulija.

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” Auto-moto savez Srbije organizuje 47 godina. To je tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala.

Kako piše na sajtu Vlade Srbije, Miloševićeva naglasila da su tokom prošle godine u saobraćaju povređena 104 deteta, a da je poginulo njih 76, pri čemu ih je najviše stradalo u vožnji.

Da bi se broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju deca smanjio, kako je naglasila, mora se raditi na prevenciji - sa decom, roditeljima i nastavnicima.

Đaci koji su učestvovali na takmičenju će sve što znaju o saobraćaju deliti sa drugovima jer će učestvovati u vršnjačkoj edukaciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hm

    11:10 // 5. 10. 2016.

    Steta sto takvo isto znanje njihovi stariji sugradjani ne primenjuju u praksi!

  • Lahor

    16:24 // 4. 10. 2016.

    Moglo je i bolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: