Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 17. 4. 2018.

| Društvo

I Opština Medijana napravila aplikaciju “Prijavi problem”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
prijavi problem medijana
Prijavljivanje preko sajta Opštine Medijana u nekoliko koraka; foto: printskrin

Poput aplikacije “Prijavi problem” koja na portalu Južnih vesti postoji već 3 godine, i Opština Medijana je otvorila mejl “komunalac” na koji građani mogu da prijavljuju komunalne probleme iz svog kraja, a nadležni će pokušati da ih reše.

Uz fotografiju i kratak opis komunalnog problema, kao i na aplikaciji Južnih vesti preko koje Nišlije često prijavljuju komunalne probleme, a novinari potom reaguju kod nadležnih i pokušavaju da ih reše, građani to mogu da učine i preko sajta Opštine Medijana.

Kako kažu u Medijani, preko mejla “komunalac” će građani ubuduće moći da prijavljuju povećan broj pasa lutalica, oštećen mobilijar, smeće i druge komunalne probleme, a nadležni iz Opštine pokušaće da ih reše u saradnji sa drugim nadležnim službama.

Gradska opština Medijana preko mejla „komunalac“ dnevno dobije nekoliko prijava građana i Komunalne policije Grada Niša koji se prosleđuju opštinskoj komunalnoj inspekciji ili ukazuje na način rešavanja u što kraćem roku u okviru opštinskih službi - dodaju u Opštini.

Ako prijavljeni komunalni problem ne mogu da reše nadležni u Opštini, kako kažu, obratiće se gradskim sekretarijatima, javnim preduzećima i drugim službama koje su zadužene za neke od njih.


Kako prijaviti problem?

Na sajtu Opštine u vrhu stranice postoji opcija "prijavi komunalni problem", a kada se otvori treba popuniti nekoliko polja - ime i prezime, broj telefona, mejl i opis problema, u kome treba napisati šta se prijavljuje i u kojoj ulici.

Uz to treba dodati i fotografiju koja opisuje problem. Nakon toga na mapi treba odabrati lokaciju i ispod nje kliknuti na "pošalji" koje se nalazi na dnu stranice.

Ako je prijava uspešna, na mejl će stići poruka sa potvrdom prijema komunalnog problema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    16:57 // 20. 4. 2018.

    Potrebna je mobilna aplikacija.

  • prosecan programer

    09:14 // 18. 4. 2018.

    kome oni prodaju fore ,ovo se pravi za 15 min ,ova forma se izradjuje lagano ...

  • ***

    06:24 // 18. 4. 2018.

    Sad ce da oforme sluzbu,koja ce samo da cita prijave.Gradjani dobro znaju kome sta treba prijaviti,ali sta vredi kad nista ne funkcionise u ovom gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: