Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:29, 4. 2. 2019.

| Društvo

I Topličani među najboljim svetskim istraživačkim organizacijama

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Dobrašinović Dragan
Veliko priznanje južnjacima; Dragan Dobrašinović, foto: Arhiva JV

Na spisku najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave Univerzitet u Pensilvaniji uvrstio je i Toplički centar za demokratiju i ljudska prava.

Za razliku od Nacionalne koalicije za decentralizaciju koja se takođe našla na ovoj prestižnoj listi, Toplički centar je zauzeo još bolju poziciju, pa je na 36. mestu u Global Go To Think Tank Index Report 2018, izveštaju koji pomenuti univerzitet objavljuje poslednjih 13 godina.

Predsednik Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava Dragan Dobrašinović kaže da se radi o velikom priznanju za uporan, profesionalan, istraživački i analitički rad koji traje punih 18 godina.

Priznanje ne pripada samo nama, već i koleginicama i kolegama iz Koalicije za nadzor javnih finansija i svim saradnicima i prijateljima sa kojima smo godinama gradili našu organizaciju. Priznanje je posledica velikog zajedničkog patriotskog poduhvata dobronamernih, obrazovanih i hrabrih ljudi, koji će nastaviti da se bore za Srbiju u kojoj će vlast biti podređena volji i kontroli građana i raditi u njihovom najboljem interesu - naveo je Dobrašinović.

Godišnji Global Go To think Tank Index rangira vodeće svetske istraživačke centre u različitim kategorijama. Izveštaj je rezultat panela održanih sa predstavnicima 1.796 institucija, stručnjaka iz štampanih i elektronskih medija, akademske zajednice, javnih i privatnih donatorskih institucija i vlada širom sveta.

U kategoriji transparentnosti i dobre uprave dominiraju organizacije iz SAD i Britanije, a sa Balkana među 68 najboljih, pored Topličkog centra i NKD-a, jesu i 2 albanske, rumunska, crnogorska i jedna bugarska organizacija.

Inače, Dobrašinović povremeno piše kolumne za Južne vesti, a on i Centar koji vodi godinama su aktivni u borbi protiv korupcije i za transparentno trošenje novca poreskih obveznika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: