Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 25. 5. 2012.

| Društvo

I Toponička reka se izlila

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toponicka reka
Toponička reka potopila bašte

Toponička reka poplavila je obradive površine, ali i nekoliko pomoćnih objekata u selima Gornja Toponica, Miljkovac, Berčinac i Paljina. Iz niškog štaba za vanredne situacije poručuju da se i ona povlači u korito.

Kako je Južnim vestima javljeno Toponička reka se izlila u ataru sela Miljkovac.

- U samom selu nema poplavljenih kuća za sada. Pojedine seoske bašte koje se nalaze duž toka Toponičke reke izmedju sela Miljkovca i Paljine su uglavnom poplavljenje. Što se može videti i na par fotografija – rekao je Južnim vestima Dušan Mihajlović koji nam je i poslao fotografije.

Operativni tim niškog Odeljenja za vanredne situacije obišao je danas ovu oblast. Prema rečima načelnika Žarka Damjanovića došlo je do izlivajna Toponičke reke.

- U selu Gornja Toponica poplavljene su 4 pomoćne zgrade i pola hektara zemlje. Po 4 hektara oranica je pod vodom u selima Miljkovac, Paljina i Berčinac, s tim što su u Paljini i Berčincu i dve pomoćne zgrade pod vodom – rekao je Damjanović.

Kako kaže Damjanović Toponička reka se povlači u korito i nema opasnosti od novog izlivanja.

Prema izveštaju iz štaba za vanredne situacije svi potoci su pod kontrolom. Povukli su se i Humski i Rujnički potok, a Kutinska reka je od juče u svom koritu.

U selu Sićevo došlo je do manjeg odrona stene koja je oštetila jedan stambeni objekat. Damjanović ističe da su najverovatniji uzrok obilne padavine i mokra zemlja, a i vlasnik tog objekta je vršio zemljane radove što je dodatno pospešilo odron.

I Draževac ponovo pod vodom

Kroz selo Draževac, koje se nalazi na otprilike, pola puta između Aleksinca i Niša, protiče Belobreški potok. Prema rečima meštana njihove oranice su često pod vodom.

- Naši problemi sa tim potokom traju desetak godina. Izlivanja su česta. Uzrok je gusto rastinje, a u jednom delu je potok iznad nivoa zemljišta, tako da skoro svaka veća kiša pravi probleme. Izlio se pre nedelju dana, prekjuče opet. To je ogromna šteta za naše useve – rekao je Južnim vestima Jovica Mitrović iz Draževca.

Mitrović je potvrdio da se potok izlio, ali i vratio u korito. Prema njegovim rečima poplavljeno je stotinak hektara, a još toliko je zbog blata i bara blokirano i prilaz nije moguć. Naselje nije ugroženo, a Mitrović je potvrdio da su na licu mesta bili predstavnici Službe za vanredne situacije iz Aleksinca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: