Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 5. 5. 2014.

I Zavod za urbanizam privilegovan

zavod-za-urbanizam-zgrada.jpg Zavod za urbanizam u grupi privilegovanih

Uz niški Vodovod i “Nišstan”, Zavod za urbanizam je treći slučaj da niška javna preduzeća dobijaju ekskluzivna prava i “zaobilaze” tender.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • nađite gradsko javno preduzeće

    12:45 // 5. 5. 2014.

    koje nije direktnom pogodbom sklapalo ugovore sa gradom, ne verujem da postiji. Za komunalna preduzeća neposredne pogodbe predviđene su zakonom, a ostale bi trebalo privatizovati.

  • zašto li je našim borcima protiv korupcije

    12:51 // 5. 5. 2014.

    LAFovcima, promakla ova Odluka, ali ne i ona vezana za gradsko komunalno preduzeće "Naisus"?

    • Komisija za planove grada Niša broji 9 članova

      15:44 // 5. 5. 2014.

      3 predlaže Inženjerska komora Srbije, 6 lokalna samouprava. U stavu Komisije je 5 članova Zavoda za urbanizam, koji ima monopolski položaj, a Agencija za borbu protiv korupcije i LAF nisu reagovali.

    • mila.jovic

      18:49 // 5. 5. 2014.

      ako se izrada planske dokumentacije prepusti privatnicima desice se isto kao sto je u parku Sv Save privatnik uknjizio javno zemljiste kao svojinu. E to je kriminal.

    • @mila.j

      20:34 // 5. 5. 2014.

      Ovo što ste napisali je kriminalno ne znanje. Planom detaljne regulacije razdvaja se javno zemljište od ostalog zemljišta. Sve planove u Nišu radio je Zavod. Svaki plan ide pred Komisiju na kontrolu.

    • @mila.jovic

      20:34 // 5. 5. 2014.

      Većinu članova Komisije daje Zavod.Ako je vaš odgovorni urbanista izvršio prenamenu zemljišta u PDRu,a Komisija prihvatila,onda to može biti planski osnov za otuđenje koji realizuje Uprava za imovinu.

    • @mila.jovic

      20:35 // 5. 5. 2014.

      Očito,lopta (uzrok problema) nalazi se u dvorištu Zavoda.Ko god da je obrađivač plana dužan je da kao planski osnov koristi urbanistički plan višeg reda,PGR,GUP,PP itd.Nadam se da niste radnik Zavoda.

  • pretpostavljam da beogradski i novosadski vodovod

    15:49 // 5. 5. 2014.

    slapaju direktne ugovore sa svojim osnivačem. Nisam pročitala da je reagovala Agencija za borbu protiv korupcije ili neki lokalni antikorupcijski forum. Verovatno poštuju ZJN i komunalnim preduzećima.

  • mila jovic

    18:51 // 5. 5. 2014.

    Zavod za urbanizam jeste javno preduzece ali se finansira od svog rada. Od budzeta dobija samo za izradu planova generalne i detaljne regulacije kao i prostornih planova, sve osalo je trziste.

    • Monopl

      12:28 // 6. 5. 2014.

      Pa kada ste vec sve to nabrojali, sta jos ostaje osim Urbanistickih projekata? Niski zavod se finansira iz budzeta grada,

    • Monopol

      12:30 // 6. 5. 2014.

      Nastavak: a preko toga naplacuje planove koje radi za grad po visestruko vecim cenama nego kada radi za druge opstine gde je otvoreno trziste. Zbog toga imamo planove kakvi jesu (nekvalitetni)...

    • P.Enis

      22:49 // 6. 5. 2014.

      ...I na tom tržištu na tenderu u Gadžinom Hanu, Zavod 6(šest) PDR-a radi za 1.2miliona a u Nišu direktnom pogodbom jedan PDR naplaćuje gradu od 4.5 miliona pa naviše. Toliko o tržištu i konkurenciji.

  • Radnik Vodovoda

    22:30 // 5. 5. 2014.

    Ljudi,nije bitno da posao odradi onaj ko je najmanje ponudio na tenderu,već onaj koji zna.Zašto privatne firme da rade,a vodovod da održava neznanje?Je l` znate kol`ko košta održavanje mreže?

    • voda je strateški resurs

      10:23 // 6. 5. 2014.

      pijemo kvalitetnu vodu. Ne bih volela da se na mala vrata krene sa uvođenjem privatnika koji bi, možda, nekontrolisanim flaširanjem isušili izvorišta. Videli smo privatne firme na izgradnji kolektora.

  • mila jovic

    22:53 // 5. 5. 2014.

    ne radi se oprenameni zemljista od strane odgovornog urbaniste zemljiste je javno ali je privatnik-u ovom slucaju geometar sparcelisao i proglasio vlasnistvom fizickog lica dakle ne zavod vec privatni

    • P.Enis

      22:33 // 6. 5. 2014.

      Geometar "PROGLASIO" vlasništvom?!!! Mila, da li vi poznajete proceduru izrade i usvajanja projekta parcelacije i preparcelacije?! Bolje se ne oglašavajte više i ne zbunjujte više čitaoce ovog teksta.

    • P.Enis

      22:38 // 6. 5. 2014.

      Sve više sam uveren nakon eskalacije ovolikog ne znanja da se iza nicka "mila jović" krije zapravo sam direktor Zavoda, Ljubiša Mitić.

  • zika

    07:41 // 6. 5. 2014.

    istina je jedna.dolaskom ljubise mitica odluka je donesena politicki da se celokupno projektovanje prebaci na zavod za urbanizam, a biroi koji su projektovali nek potraze drugi grad ili propadnu.tuga

  • mita

    07:45 // 6. 5. 2014.

    Klasicna prevara koja nece dugo da traje.Nek izadju na trziste, nek budu konkuretni, nek daju ponudu, nek se potrude da dobiju poso.sramota za grad.hitno ukinuti monopolisticku odluku.

  • Čiča

    22:26 // 6. 5. 2014.

    Gradsko preduzeće dobija gradske poslove. Auh da li je moguće!?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: