Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 21. 5. 2013.

| Društvo

I cena “Slepog miša”- tajna

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
x

Iz Narodnog pozorišta nisu želeli da otkriju koliko je koštala prva niška opereta “Slepi miš”.

Direktor Ivan Vuković, koji je na opereti radio kao reditelj, odbio je da kaže cenu predstave.

- Projekat je koštao jako malo i 15-ak puta manje od bilo kakve ovakve produkcije - rekao je Vuković. Ivan Vuković Ivan Vuković, arhivska fotografija

Vuković je dodao da je svima koji su radili na opereti "to bila čast", a da će na ovaj način pokazati da zaslužuju što veće finansiranje.

- Nismo krenuli od toga da tražimo pare nego pokazujemo rezultat da bi nas oni koji treba prepoznali i dali finansije. Ovim projektom predstavljamo se u najboljem svetlu i pokazujemo da opravdavamo ulaganje u nišku operu - kaže direktor.

Dirigent i direktor beogradskog Narodnog pozorišta Dejan Savić rekao je da su za rad na opereti plaćeni samo profesionalni muzičari.

- Ova predstava štedi, jer nismo plaćali kostime, a ni dekor. Orkestar i hor sastavljeni su od profesora i studenata koji nisu plaćeni - kaže Savić.

Dekan niškog Fakulteta Suzana Kostić prilično je burno reagovala i povišenim tonom rekla da je očekivala da će novinare interesovati biografije izvođača, a ne cena operete.

- Svi smo ovde ginuli mesecima i dolazili prepodne, popodne i uveče. Mi vam kažemo da je to "najentuzijazam", a vi nam kočite energiju i kočite nam gorivo. To je nedopustivo - rekla je Kostić.

Podsetimo, ovo nije prvi put da uprava Narodnog pozorišta krije podatke o finansijama.

Direktor Vuković, inače kadar Srpske napredne stranke, uporno odbija da saopšti koliko je poreske obveznike koštala predstava “Konstantin”, dok se u javnosti spekuliše i sa cifrom od čak 19 miliona dinara.

Južne vesti su zbog toga uputile i žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tata Tatira

    21:37 // 24. 5. 2013.

    To što se gospođica dekanica Suzana Kostić obratila "povišenim glasom" novinarima nije ništa neobično: ona se tako obraća većini zaposlenih na Fakukltetu umetnosti,studentima a i kolegama

  • Vojislav Spasic

    15:29 // 24. 5. 2013.

    JUŽNIM VESTIMA HVALA NA POZITIVNIM KRITIKAMA I KOMENTARIMA, TAKOĐE I NEGATIVNIM! Profesionalnost i jeste da se objavi i pozitivno i ako neko smatra negativno. Naše je da dokažemo koliko ovo vredi :)

  • Vojkan Zivkovic

    12:02 // 24. 5. 2013.

    Za I reprizu koja je danas, 24.5. u 20 h verovatno neće biti karata pred samo izvođenje. Po podacima sa blagajne Pozorišta, preostalo je samo još oko 50-60 karata. A ocena publike je oduvek bila ZAKON

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: