Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 24. 4. 2024.

| Društvo

I dalje bez konkursa, produženi v. d. statusi u Gradskoj upravi za komunalne delatnosti

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove
Iako su formirane komisije, još nema konkursa; foto: Ljubica Jocić

Iako su još oktobra prošle godine formirane komisije koje bi trebalo da izaberu "prave" načelnike gradskih uprava u Nišu i to posle 3 godine njihovog rada sa statusom vršioca dužnosti, Upravu za komunalne delatnosti kao v. d. načelnica nastavlja da vodi Dušica Janojlić jer joj je Gradsko veće produžilo mandat na najduže tri meseca.

Brojna rotiranja i produžavanja v.d. statusa u niškim gradskim upravama se nastavljaju, pošto je bez konkursa Gradsko veće donelo rešenje da Dušica Janojlić nastavlja da vodi Upravu za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, kao i da će njena zamenica i dalje biti Snežana Jovanović.

Janojlićeva i Jovanovićeva su na ove funkcije došle u januaru, a kako su tada bile postavljene na period od 3 meseca, sada im je taj status produžen na isto toliko.

Konkursa nije ni bilo i to već skoro 7 meseci od formiranja komisija koje treba da se bave izborom načelnika i zamenika u punom mandatu u onim upravama koje od formiranja funkcionišu sa vršiocima dužnosti na čelu.

Podsetimo, postavljanje i rotiranje načelnika i zamenika u v. d. statusu u nekim upravama u Nišu traje od njihovog osnivanja. Za više od 2 godine koliko zvanično postoje, pun mandat na rukovodećim mestima su tek nedavno dobile 3 od 6 uprava - za finansije, imovinu i održivi razvoj i za građevinarstvo, gde još načelnik radi bez zamenika.

Inače, kako bi objasnila koliko je teško izabrati načelnika i zamenika u punom mandatu u niškim upravama, gradonačelnica je rekla da to nije "izbor za mis", već težak zadatak, jer ljudi tako mogu da ostanu bez posla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    20:04 // 24. 4. 2024.

    Sluzbenice Uprave, redovne u Forumu i podzemnom! Nije ni Delta daleko. Ko nema potrebe za garderobom, snabdeva se bakalukom u radno vreme i lepo odnese kuci pa se i ne vrati na posao.
    A, i zbog cega bi?

  • Što uopšte postoje

    12:01 // 24. 4. 2024.

    I ne treba da imaju konkurs, što ta uprava uopšte postoji, da bi neko bio Načelnik, zamenik , da bi imali milion odseka i milion sefova a da im tabla Uprava za komunalne delatnosti još uvek stoji na zgradi Katastra a oni se nalaze u vozdovoj ulici, bruka, bruka, bruka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: