Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 7. 9. 2021.

| Društvo

I dalje nepoznato ko je tajanstveni investitor u Nišu, Sotirovski kaže da nije kompanija braće Karić

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
novi nis
Tajanstveni investitor i dalje tajanstven; foto: T. T.

Ni više od tri meseca nakon što je najavila tajanstvenog investitora koji će “graditi gradove u gradu”, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije precizirala o kome je reč. Kaže da to nije kompanija braće Karić, koja je u proteklom periodu u javnosti dovođena u vezu sa ovom temom, ali da se raduje ako Karići zaista dolaze i da bi to bilo dobro za Nišlije.

Osim nagađanja ko bi to mogao biti, gde se pominju i investitori iz Izraela, najava gradonačelnice otvorila je i polemiku o tome da li u Nišu treba da se grade kompleksi višespratnica, zbog kojih je izmenjen generalni urbanistički plan, jer soliteri nisu bili predviđeni ranijim aktom.

Dok su iz opozicije ukazivali na to da je mistični investitor izlobirao ovu izmenu, da ona štiti njegove, a ne interese građana i da je reč o kompaniji Karić, gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da to nema veze sa Karićima i da je tajanstvenog investitora preporučila jedna druga kompanija.

Taj investitor, koga je nama preporučila jedna druga kompanija koja već godinama posluje u Nišu, neko je ko želi da investira i gradi ovde. Kada dolazi investitor, mi poštujemo njegove zahteve jer u svakom trenutku taj privatni vlasnik koji se odlučio za Niš može i da se ne odluči za Niš nego da svoju investiciju prebaci negde drugde i nama je jako važno da pratimo sve što investitori žele, pre svega te njihove politike - objašnjava Sotirovski.

Ne zna se do kada će tajanstveni investitor ostati tajanstven, a gradonačelnica tvrdi da ne zna ni u kojoj je fazi investicija i ističe da je raduje ako Karići ipak dolaze u Niš.

U kojoj je fazi njihova investicija ja u ovom trenutku zaista ne znam, a ako Karić dolazi u Niš ja se radujem jer znajući šta on gradi u Beogradu i Belorusiji, drago mi je ako se deo svega toga prenese i u Niš - kaže Sotirovski.

O tome kako Karići rade u Belorusiji istraživali su novinari “Krika”.

Otkrili su, između ostalog, i da je bliskost sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom obezbedila poznatoj srpskoj porodici državno zemljište vredno oko 800 miliona evra i velike državne projekte od kojih nijedan nisu završili onako kako su obećali.

Podsetimo, tajanstvenog investitora gradonačelnica Sotirovski najavila je krajem maja ove godine, kada je kazala da će on na više lokacija graditi ogromne komplekse višespratnica, ali da je dogovor da se njegovo ime ne obelodanjuje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    12:10 // 13. 9. 2021.

    Pa verovatno je investitor g. Sotirovski sa kamatom od Poštanske Štedionice gde su orocene gradske pare za obnavljanje ulica.. Grada... Itd... Bruka

  • Steva

    20:12 // 9. 9. 2021.

    Glupavi sugradjani pa investitor je Sotirovski Corporation&Family Friends preko treceg lica!Zasto bi inace imala ikakav razlog da ga krije...

  • glovo

    14:29 // 9. 9. 2021.

    siri grad ne trpaj ga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: