Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 24. 5. 2018.

| Društvo

I dalje ništa od turističkih autobusa u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Turistički autobus
Ideja je da niška Direkcija umesto Nišlija ubuduće prevozi turiste; foto: Flickr-Billie-Grace-Ward

Iako je počela sezona, znamenitosti Niša turisti i dalje ne mogu da obilaze iz turističkog autobusa. Novi plan je da taj posao preuzme Direkcija za javni prevoz, kažu nadležni, ali se ne zna ni da li je ovo gradsko preduzeće u stanju to da radi, pa ni kada će bus sa otvorenim krovom konačno biti na niškim ulicama.

Autobus koji je u evropskim metropolama tokom sezone glavna atrakcija za turiste, a u Nišu je poslednja najava bila da će već od početka ovog meseca prevoziti i one koji posete grad na Nišavi, još je samo pusta želja.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić, koji je i najavio da će on na proleće prevoziti turiste, sada kaže da se stari plan potpuno izmenio i da će ovaj posao najverovatnije biti poveren niškoj Direkciji za javni prevoz.

Grad će kupiti taj autobus, pošto će se Direkcija za javni prevoz najverovatnije baviti tim poslom. Pošto oni prestaju da obavljaju saobraćaj, ideja je da se, umesto ovih gradskih linija, bave samo tim prevozom. Nije još doneta odluka, treba tek da bude doneta na jednoj od sledećih sednica Gradskog veća - priča Parlić.


Većnik: Pitanje je da li Direkcija može time da se bavi

Gradski većnik sa saobraćaj Igor Vojinović kaže da je sve još samo ideja o kojoj tek treba da se raspravlja.

Predlog TON-a da se turističkim autobusima bavi niška Direkcija, koja se reorganizuje, dodaje većnik, još nije razmatran - tek treba da dođe do Gradskog veća i pred odbornike niške Skupštine.

U trenutku kada se reorganizuje Direkcija i kada se javni prevoz novim linijama poverava privatniku, pitanje je da li je ona u mogućnosti da se bavi organizovanjem turističkog prevoza po gradu. Svakako da je to jedna od inicijativa Turističke organizacije Niša o kojoj ćemo da raspravljamo na organima grada - pojašnjava Vojinović.

Zbog toga su šanse minimalne da u aktuelnoj sezoni turisti koji dođu u Niš znamenitosti gledaju iz autobusa sa otvorenim krovom.


Turistički autobus ipak neće biti besplatan?

Iako je tvrdio da će nabavka turističkog autobusa Nišlije "koštati 0 dinara", taj plan je propao, a Parlić pojašnjava da je to zato što operateri iz Beograda "nisu zainteresovani za Niš". Koliko će biti autobusa i koliko će "besplatna nabavka" koštati Nišlije, nije mogao da precizira.

Zavisi od toga koliko sredstava budu prikupili prodajom ovih autobusa, koji ne znam da li još uvek i rade ovaj redovni gradski prevoz. Onog trenutka kad Direkcija prestane time da se bavi, ideja je da se bave tom uslugom u Nišu - navodi Parlić.

Podsetimo, ideja da se u Nišu uspostavi turistička linija, postoji od 2013. godine, kada je Parlić kazao da se za ovaj posao traže privatni partneri. Međutim, naposletku je odlučeno da Grad kupi svoj autobus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Ristić

    10:29 // 28. 5. 2018.

    Predlažem da mu tura bude:
    Bubanj, Novo Selo, Medoševac, Komren, Durlan, Trošarina, Broj 6...

  • Miki

    08:05 // 25. 5. 2018.

    Kakvi autobusi pa oni rovce nisu zavrsili poceli pa stali eno trava pocela,da raste ...pa centar sredjivanje za tvrdjava oronula...autobusi to je samo san

  • glas naroda

    07:39 // 25. 5. 2018.

    Mi cemo sve razmotriti, raspraviti ...bla bla sastancenje do besvesti i mucak na kraju ko obicno , a od toga pare gradjana pljuste za njihove dnevnice svaki dan.
    Za autobus treba pare a to grad nema i to je surova istina ..ostalo je odmanjivanje javnosti ,i pokusaji da se kupi vreme ili dobije nesto dzabe od nekoga..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: