Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 16. 3. 2015.

| Društvo

I dalje vanredna situacija u Kuršumliji

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
SNEG-CISCENJE-ilustracija-KOSTA.jpg
Očišćeni putevi do planinskih sela, ali zbog blata do njih samo terencima; Ilustracija

U poslednja 24 sata u kuršumlijskom naselju Gornja Mikuljana pojavile su se podzemne vode, koje su ozbiljno ugrozile nekoliko kuća.

Prema rečima Radoljuba Vidića, predsednika Opštine Kuršumlija, postoji i opasnost od pojave klizišta, a lokalna samouprava je obezbedeila pumpe kojima će se crpeti voda iz podruma nekoliko kuća u ovom naselju gde su izbile podzemne vode.

Stanje još uvek nije alarmantno, ali zaista postoji velika opasnost od podzemnih voda i klizišta. Činimo sve što je u našoj moći da u svakom slučaju ugroženosti odmah pomognemo - kaže Vidić.

On dodaje da će ovih dana stići i 35 tona nafte, od čega je 10 tona obezbedio republički Štab za vanredne situacije, a 25 tona obezbedila je Poreska uprava.

Do planinskih sela samo terencima

2 Arhivsksa fotografijaSneg je, prema Vidićevim rečima, od uvođenja vanredne situacije očišćen ka svim selima, ali je problem što su u pitanju makadamski putevi na kojima je i velika količina blata i može samo da se prođe terenskim vozilima.

Zbog odrona je u prekidu i put Blaževo - Kuršumlija.

U toku su radovi na otklanjanju zemlje u Donjem Leviću jer se obrušilo brdo, pa je put u prekidu za saobraćaj. Činimo sve napore da što pre osposobimo taj pravac - kaže Vidić za Južne vesti.

I dalje u prekidu pruga Kuršumlija – Merdare

Zbog kamenog odrona na pruzi Kuršumlija - Rasputnica - Kastrat na izlazu iz Kuršumlije, železnički saobraćaj ka Merdaru u prekidu je još od srede.

Vozovi iz pravca Niša saobraćaju samo do Kuršumlije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: