Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 13. 11. 2020.

| Društvo

I dalje više od 3.000 novozaraženih, jedan preminuli u KC Niš, još 16 u Srbiji, ali nema novih mera

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
klinicki centar Nis
Ukupno 188 pacijenata na lečenju u KC Niš; foto: JV

U poslednja 24 sata preminulo je 17 pacijenata u Srbiji od kovida, a jedna osoba u Kliničkom centru Niš, gde je 13 pacijenata više na lečenju nego juče, prema zvaničnim podacima. I dalje je rekordan broj novoobolelih od virusa, 3.499 je pozitivnih od 14.116 testiranih, ali novih mera i dalje nema i, kako je najavio ministar zdravlja, biće razmatrani predlozi stručnjaka iz Kriznog štaba u naredna dva dana.

Ukupno je 188 pacijenata na lečenju u Kliničkom centru Niš, 126 sa pozitivnim testom na kovid, a 15 diše pomoću respiratora.

49 pacijenata je u vranjskim kovid bolnicama, a 27 ljudi je hospitalizovano u Leskovcu.

Iako je i prema novim podacima više od 3.000 novoobolelih od korone i 17 građana preminulo, a u bolnicama je 3.564 pacijenata, 158 na respiratorima, nove mere nakon jučerašnje sednice Kriznog štaba nisu donete.

Predlog stručnjaka je smanjenje kontakata i kraće radno vreme ugostiteljskih objekata, ali te mere još nisu ozvaničene i nepoznato je da li će biti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će nadležni poslušati struku, kao i da će sa novim merama za suzbijanje širenja virusa izaći za dan ili dva na osnovu situacije.

Prevashodno slušamo struku. Ono što nam oni predlože, to ćemo, siguran sam, i usvojiti, ponovio je on i dodao da je zdravstveni sistem prebukiran i da je zabeležen rekordan broj pregleda i prijema - navode na sajtu Vlade.


905 pregleda u niškim kovid ambulantama

Najveći broj novoobolelih u poslednja 24 sata je iz Beograda (1.597), dok je u Nišu prema podacima dr Mirsada Đerleka Niš na trećem mestu po broju novozaraženih sa 113 potvrđenih slučajeva.

Broj pregleda u kovid ambulanta u Nišu i dalje je veći od 900, kako su lekari i očekivali zbog građana koji dolaze na kontrolu. Prema informacijama Doma zdravlja juče se javilo 905 građana - 277 pacijenata prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid, a 628 je obavilo kontrolni pregled.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 93 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća. Testirano je 324 pacijenata - dodaju u DZ Niš.

Sve informacije o korona virusu na jugu možete čitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vaspitacica

    06:07 // 14. 11. 2020.

    Neka neki novinar postavi pitanje kriznom stabu dali oni svoju decu, unuke salju u vrtic? I raspitajte se ako je neko zarazen u kolektivu da li se ostalima radi test ili rade a ne znaju da li sire virus. Jer evo kod mene se zarazila starija koleginica i tata jednog deteta, znaci dete nema simptome ali prenosi. I sad da je i tata bio asimptomatican ko zna koliko bi ih zarazio.

  • BATA

    18:11 // 13. 11. 2020.

    Da li je moguce da testirate iz dana u dan toliki broj pacijenata i izbacite rezultate?Ne brine broj stimovanja rezultata,brine broj obolelih od gripa prethodnih godina kada je samo Nis imao po 5000 obolelih i nista.Sve u najboljem redu bilo,bez panike.Sve se svodilo na preporuku lekara i tradicionalno lecenje cajevima,vitamin c,limun.Naravno bilo je komplikacija kod pojedinaca.A sada sejete strah

    • Ouzo

      20:02 // 13. 11. 2020.

      Najgore u svemu, sto se ovde dovoze zarazeni od Kladova do Preseva, od Jagodine do Medvedje ! I ,sve se prepisuje i broj testitanih i broj umrlih , Nisu !
      Imam informacije da je Covid prisutan i u proizvodnom delu komunalnih preduzeca . Apartici cute, zarad svojih fotelja !
      Neka JV provere !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: