Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 9. 12. 2020.

| Društvo

I danas skoro 8.000 novozaraženih u Srbiji i 54 preminula, na lečenju u Nišu 361 pacijent

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
laboratorija vatreno oko
Približan broj novozaraženih i juče; foto: Vanja Keser

Za poslednja 24 sata, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, pozitivan nalaz na virus korona imalo je još 7.804 građana, 54 osobe su preminule od posledica kovida, a kako saopštavaju iz niškog Kliničkog centra, 8 ljudi bilo je na lečenju u njihovim i u bolnicama u Vranju i Leskovcu, dok je prema podacima bolnice u Prokuplju od virusa tamo preminuo jedan čovek.

Sa potvđenom infekcijom na lečenju u kovid objektima Kliničkog centra Niš je 279 pacijenata, od čega je 9 na raspiratoru, a trenutno je hospitalizovan ukupno 361 pacijent, saopštavaju iz te ustanove. Dodaju da broj smrtnih ishoda zbog korone u njihovim kovid bolnicama danas iznosi 5.

Ove brojke, prema rečima pomoćnika direktora KC Niš Gorana Stanojevića, ukazuju da su kapaciteti te ustanove skoro puni, te da je zato planirano da oni sa lakšom kliničkom slikom budu prebačeni u privremene bolnice u Nišu.

U vranjskim kovid bolnicama smešteno je 140 pacijenta, 135 sa potvrđenom koronom, dok ih je u Leskovcu 171 u bolničkim posteljama, a 121 je pozitivan na virus korona.

2 pacijenta Zdravstvenog centra Leskovac sa potvrđenim virusom i 1 pacijent Zdravstvenog centra Vranje su preminuli - navode iz uprave KC Niš.

Prokupačka bolnica ima 57 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga, a kod 47 njih, koji su sa srednje teškom kliničkom slikom, potvrđena je infekcija virusom korona, navode iz ove ustanove.

Nažalost, uprkos naporima naših lekara, 2 pacijenta, 1 kovid pozitivan iz opštine Kuršumlija i 1 sa nepotvrđenim virusom iz opštine Prokuplje, preminuli su u toku jučerašnjeg dana u našoj bolnici - dodaju iz prokupačke bolnice.

Od poslednjeg preseka stanja sa epidemijom virusa korona u zemlji, prema zvaničnim podacima Ministarstva, na kovid je testirano 22.316 osoba, u srpskim bolnicama hospitalozovano je 8.489 pacijenata, a na respiratoru je 319 obolelih od ove bolesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tina

    01:03 // 10. 12. 2020.

    Velikim naporima koje se preuzimaju u svim zdrestvenim ustanovama i preporuke kriznog staba o postovanju mera i dalje se povecava broj zarazenih. Jedino nam preostaje da poradimo na imunoloskom sistemu i da koristimo prirodne suplemente sto vise voca i vitamina za odbranu od virusa i bakterija. Tu nam dosta moze pomci na pro100, kurkuma i OPC+C kurkuma poboljsava funkcije imunog sistema.

  • Marko Jovanovic

    19:47 // 9. 12. 2020.

    Ko vidi vezu izmedju zagadjenog vazduha i broja zarazenih u umrlih od kovida?
    Ako ne vidis, sacekacemo januar i februar da ti bude jasnije, kad organizam vise ne moze da proizvede dovoljno celija koje izbacuju strana tela.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: