Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:49, 16. 1. 2018.

| Društvo

I građani na jugu Srbije odali počast ubijenom Oliveru Ivanoviću

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Paljenje-svece-za-Olivera-Ivanovica;-foto:-N.-S
U Nišu, Prokuplju i Leskovcu građani palili sveće i odali počast ubijenom Oliveru Ivanoviću; foto: N. S.

U znak zahvalnosti za sve što je uradio za Srbe na Kosovu i Metohiji, kako kažu, ali i zato što smatraju da je njegovo ubistvo politički čin, na desetine građana okupilo se u Parku Svetog Save u Nišu, kao i ispred crkava u Leskovcu i Prokuplju, da oda počast lideru Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliveru Ivanoviću, koji je jutros ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

Vidno potrešeni građani, pojedini i sa suzama u očima, palili su sveće i odali počast Ivanoviću u crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Nišu. Paljenje-svece-za-Olivera3;-foto:-N.-S U Nišu, Prokuplju i Leskovcu građani palili sveće i odali počast ubijenom Oliveru Ivanoviću; foto: N. S.

Među njima je bio i Nišlija sa Kosova i Metohije koji kaže da ga je poznavao i da je Ivanović bio “dobar čovek i dobar Srbin”.

U interesu Kosova je radio, ali je nekome zasmetao najverovatnije, ne znam kome, ali verovatno nekim centrima moći van ili u našoj zemlji, na Kosovu. Mnogo mi je žao - rekao je jedan Nišlija. Paljenje-svece-za-Olivera2;-foto:-N.-S U Nišu, Prokuplju i Leskovcu građani palili sveće i odali počast ubijenom Oliveru Ivanoviću; foto: N. S.

Građani koji su se okupili u Parku Svetog Save kažu da su bili potrešeni kada su jutros saznali da je ubijen, jer je, kako navode, Oliver Ivanović bio “jedini čovek koji ne bi dao Kosovo”.

Ovo je političko ubistvo i tuga, čemer i jad za Srbiju - navela je jedna Nišlijka.


I u Prokuplju i Leskovcu građani odali počast Ivanoviću

Nekoliko desetina Prokupčana, samoinicijativno se večeras nešto posle 19 sati okupilo u crkvi Svetog Prokopija u Prokuplju, da oda poslednju počast Oliveru Ivanoviću.

Građani su palili sveće u tišini, uz konstataciju da je ovo hrišćanski čin kojim žele da se Ivanoviću poslednji put zahvale za sve što je uradio za Srbe sa Kosova i Metohije. Paljenje-svece-za-Olivera1;-foto:-N.-S U Nišu, Prokuplju i Leskovcu građani palili sveće i odali počast ubijenom Oliveru Ivanoviću; foto: N. S.

Većina smatra da je Ivanović bio simbol otpora na Kosovu i Metohiji, te da je ovo vid podrške svima koji žive tamo, ali i njegovoj porodici.

Sveće su palili i Leskovčani ispred crkve Svete Trojice.

Podsetimo, lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je jutros ispred stranke, a upucan je sa 5 metaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • "Metropol"

    11:32 // 17. 1. 2018.

    To su oni koji znaju ko je bio Oliver Ivanovic. Njegovi saradnici u Nisu.

  • Miško

    09:49 // 17. 1. 2018.

    Da, nekoliko desetina ljudi je izašlo da da počast Oliveru Ivanoviću, uglavnom raseljenih sa Kosova... Gde je solidarnost ostalih? Niš ima preko 300.000 stanovnika. Najlakše je voditi abrove o "Kosovarima", a oni znaju šta su prošli 99-te a na žalost i sada posle 19 godina...

    • naivko

      11:34 // 17. 1. 2018.

      Po ovim slikama , nisu to "Kosovari" vec niski politicari kojima je samo do licne promocije stalo.
      Izvinjavam se svim postenim ljudima sto u ovako zalosnom trenutku dajem kometar o ovim ljudima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: