Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:48, 26. 1. 2019.

| Društvo

I mame iz Leskovca protestovale zbog novog Zakona

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
protest mame leskovac
Pobunile se i mame iz Leskovca, foto: B. Antić

Nakon protesta mama iz Niša, koje su na ulicu izašle kako bi iskazale nezadovoljstvo novim Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom, koji je na snagu stupio 1. jula prošle godine, protestima su se pridružile i mame iz Leskovca.

Uz parole “Mame su zakon”, “Mame su ljute” i “Neću da budem skajp mama” pedesetak građana prošetalo je ulicama Leskovca.

Okupljene mame rekle su da zbog novog Zakona imaju finansijske probleme i da je vreme da se nešto po tom pitanju promeni. protest mame leskovac Pedesetak građana prošetalo gradom, foto: B. Antić

Novi Zakon radi protiv mama, a navodno se borimo protiv bele kuge. Dosta je više svega! Ne želimo više da preživljamo! Hoćemo da živimo kao sav normalan svet - rekle su okupljene mame.

Građani su se okupili ispred Leskovačkog kulturnog centra, odakle su prošetali ulicama grada.

Zaustavili su se ispred zgrade opštine, gde su pozvali građane da im se pridruže na sledećim građanskim protestima koje su najavili za petak, 1. februar. protest mame leksovac Najavile građanski protest protiv vlasti za sledeći petak, foto: B. Antić

Pozivamo sve nezadovoljne građane da nam se pridruže na protestu protiv vlasti "1 od 5 miliona" koji u našem gradu počinju u petak, 1. februara. Okupljamo se od 18 sati ispred Narodnog muzeja. Dođite svi! - poručili su građani.

Ovo su inače prvi protesti u Leskovcu od kada je krenulo okupljanje nezadovoljnih građna širom Srbije.

Podsetimo, nezadovoljni građani Niša do sada su na ulice izlazili 3 puta, a građanskim protestima protiv vlasti polako se pridružuju i stanovnici ostalih gradova sa juga Srbije poput Vranja, Prokuplja, Kuršumlije, Žitorađe i Pirota.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tijana

    20:12 // 26. 1. 2019.

    Novi Zakon treba hitno menjati!
    Sramota je na kojoj kategoriji ljudi su našli da štede.

    • Profesor

      21:25 // 26. 1. 2019.

      Pa, mora da se uštedi na mamama, profesorima, sudijama, soc. radnicima, med. sestrama... Da bi imalo za UKRASE U BGU, BOTOVE, AUTOBUSE PODRŠKE...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: