Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 20. 9. 2020.

| Društvo

I meštani ulica oko Cvijićeve se žale na probleme sa strujom, iz EPS-a kažu da je kapacitet trafoa veći od potreba

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
struja KOSTA
Probelmi sa strujom česti u Cvijićevoj; Ilustracija; foto: A. Kostić

Svedočenju stanara Cvijićeve 21 u Nišu da su ove godine više puta ostajali bez struje zbog prenaseljenosti dela grada u kom žive, priključuju se i građani iz okolnih ulica. Da je trafo-stanica rekonstruisana prošle godine, odgovaraju iz EPS-a i dodaju da je kapacitet trafoa veći od potreba područja koje obuhvata i Cvijićevu ulicu.

Stanari Cvijićeve, ali i ulica Kralja Stefana Prvovenčanog i Vojvode Stepe, kažu da su ove godine bili bez struje više puta, a veruju da se nestanci dešavaju jer je trafo sa kog se napaja deo grada u kom žive preopterećen zbog povećanog broja ljudi.

U Vojvode Stepe je u zadnjih 15 dana jedno 7 puta nestajala struja na par sati. Samo za poslednje 2 godine je u tom krugu Prvomajska, Vojvode Tankosića, Cvijićeva, izgrađeno 20 do 30 zgrada, u proseku 15 stanova, to je 450 puta 3 člana porodice, to je do 1.500 ljudi - objašnjava čitalac.

U Kralja Stefana Prvovenčanog je takođe nestajala struja par puta, a za vreme obilnih padavina u proteklom periodu se 2 puta izlivala kanalizacija u podrumske prostorije. Ovo se dešava zbog sve većeg broja novoizgrađenih zgrada u komšiluku koje su priključene na staru infrastrukturu, kako kanalizacionu tako i elektro-energetsku - piše čitalac u komentaru.

Stanari tvrde i da su se obraćali EPS-u, odakle odogovaraju da do sada nisu imali nikakve pritužbe korisnika iz Cvijićeve ulice kao i da trafo-stanica na uglu ulica Cvijićeve i 7. jula osigurava stabilno napajanje.

Trafo-stanica 10/0,4 kV, na uglu ulica Cvijićeve i 7. jula, rekonstruisana je prošle godine i tom prilikom je ugrađena nova oprema koja osigurava stabilno napajanje električnom energijom. Kapacitet TS je veći od potreba distributivnog područja, koje obuhvata i Cvijićevu ulicu, pošto je u rekonstrukciji ugrađen novi transformator veće snage - kažu iz EPS-a.

Na tom području, tvrde iz Distribucije, nema problema u napajanju električnom energijom, ali će ekipe još jednom proveriti stanje.

Stanari ukazuju i da je infrastruktura u njihovom delu grada stara, kako kažu, bar 40 godina.

Ja živim tu i tačno je, trafo-stanica stalno ispada zbog opterećenja jer je priključen veliki broj novih zgrada, a to je staro bar 40 godina. Koliko god je dograđivali iz EPS-a nije dobro - navodi čitalac.

Inače, pored problema sa strujom iz stanarske zajednice Cvijićeva 21 ukazivali su i da su imali probleme sa izlivanjem kanalizacije tokom pljuskova ovog leta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Калча

    12:56 // 20. 9. 2020.

    Нишка "елита" из овог дела града да се не прави много паметна. Нормалан човек би питао дистрибуцију: "Зашто имам проблеме са струјом?" а не солио памет дистрибуцији како не зна свој посао а он се или палцем палцем потписује или је у најбољем случају завршио гимназију где се све четри године изучава електротехника! Ништа чудно та нишку господу из овог дела града.

  • Imate više mogućnosti, dragi gradjani, da vam na pitanje odgovori

    11:30 // 20. 9. 2020.

    Igor Novaković- TATIN SIN
    Boban Džunić - TATIN SIN
    Darko Bulatović - !?

    Vrli stručnjaci za distribuciju , snabdevanje , nenaplaćivanje, ... ELEKTRIČNE ENERGIJE.

    Ono, kad SIN pročitate otpozadi čita se NIS, pa su zato oni prirodno na čelu Niša

    • ne slusam vas odavno

      14:27 // 20. 9. 2020.

      darko bulatovic - vojni penzioner. postrojavan kroz zivot od svih pa i od predsednika RS. ali sa sirokim koalicionim kapacitetom. koji ukljucuje sve.

    • Ouzo

      15:13 // 20. 9. 2020.

      ...Darko Bulatovic !? --Lambrozov sledbenik !

  • Milan

    11:25 // 20. 9. 2020.

    Kolko ih ima prikljucenih direktno na djerdap? I to su ih radnici eps prikljucivali. Moja firma trosi mnogo struju. Meni su njihovi radnici nudili za 1500e da mi ugrade nov strujomer koji ocitava znatno manju potrosnju. U kontakt sa njima sa doso preko mojih kolega koja imaju proizvodnju isto kao ja i to su uradili.

    • Ахм

      12:58 // 20. 9. 2020.

      Па,ти пријатељу пријави.Значи,колегама одговара прикључак на Ђердап,ЕПС-овцима иљадарка и по у џеп,а ми остали плаћамо губитке?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: