Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 15. 2. 2019.

| Društvo

I na jugu Srbije produžen raspust zbog gripa

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
skolske klupe
Nastavu će nadoknaditi sve škole koje produžavaju raspust; foto: JV

Kako se grip ne bi širio, Vlada Srbije je preporučila da se raspust produži još nedelju dana i da se đaci u klupe vrate u ponedeljak 25. februara. U Nišu i Pirotu, gde je proglašena epidemija ovog virusa, potvrđeno je da će osnovci i srednjoškolci i naredne nedelje odmarati od školskih obaveza.

Preporuka Vlade je da sve osnovne i srednje škole u Srbiji produže raspust još nedelju dana i da đaci ne idu u školu od 18. do 24. februara zbog gripa.

Zasad je potvrđeno da u gradovima u kojima je nedavno proglašena epidemija gripa đaci sledeće nedelje neće ići u školu.

Gradonačelnik Darko Bulatović je doneo odluku da se nastava obustavlja u osnovnim i srednjim školama u Nišu, saopštili su iz njegovog kabineta, kako bi se smanjio rizik od širenja gripa među zaposlenima i decom.

Kada prestanu razlozi za prekid obrazovno-vaspitnog rada, škola će nadoknaditi propušteni rad, na način koji odredi škola, po odobrenju ministra - dodaje se u saopštenju.

Zbog epidemije gripa, a na osnovu odluke Ministarstva prosvete, i Gradsko veće Pirota je donelo odluku da se zimski raspust produži za još nedelju dana. Ostale opštine i gradovi sa juga trebalo bi da ispoštuju preporuku Vlade.

Da bi se smanjila opasnost od širenja gripa među učenicima i zaposlenima, raspust je produžen i đaci će se vratiti u klupe 25. februara.

U Pirotskom okrugu prijavljena je epidemija 30. januara, a za prethodnih mesec dana registrovano je 3.176 pacijenata obolelih od gripa i oboljenja slična gripu, a samo u prethodnoj nedelji registrovano je 1.094 novoobolelih. U Pirotu je grip potvrđen kod 12 pacijenata.

Podsetimo, u Nišu nadležni otkako je prijavljena epidemija kriju broj obolelih i preminulih od ovog virusa, a iako je izveštaj Instituta "Batut" juče pokazao da se on širi i da je u poslednjih nedelju dana bilo 14 novih žrtava gripa, ne zna se koliko je njih iz Niša ili sa juga Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    12:35 // 16. 2. 2019.

    Čitam saopštenje dato prošlog meseca da je odziv na vakcinaciju protiv gripa nikad bolji, i?

  • Mara

    15:41 // 15. 2. 2019.

    Deca neka su živa i zdrava.Ali više ne idu u školu nego što idu.Sramota.I tražimo školovani omladinu

    • Mikica

      21:58 // 15. 2. 2019.

      Pa u školu i ne mogu da idu bolesni , gradivo će se nadoknaditi , najvažnije je i na prvom mestu zdravlje naše dece . Deca su valjda budućnost koju mi ostavljamo iza nas , treba da ostanu zdrava !!!Govorim Vam kao majka i prosvetni radnik!!!

    • Stojko

      08:06 // 16. 2. 2019.

      Ne može više. Sedam dana,ne duže,inače propade školstvo. Zdravlje jeste važno, ali...Pazit samo, kakav apsurd /njih to ne zanima/- osnovci u školu nose sve knjige, sveske... samo što ne posrnu od tereta, srednješkolci završavaju, uz internet i jednom sveskom u zadnjem džepu, a oni na fakultetu, uz bubicu ili na nekom večernjem. POŠTENI i VREDNI, sa znanjem i dobrim ocenama, odlaze u inostranstvo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: