Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 1. 3. 2022.

I nakon žalbe sudu ista odluka Komisije - "Niš-ekspres" kažnjen sa 37 miliona zbog zloupotrebe položaja

niš ekspres Naplaćivali istu uslugu po različitim cenama; Foto: M. Jovanović

Da je Niš-ekspres zloupotrebio dominantan položaj na niškoj Autobuskoj stanici jer je primenjivao nepravične uslove poslovanja i naplaćivao različite cene za istu uslugu utvrdila je Komisija za zaštitu konkurencije krajem 2020. godine. Preduzeće se žalilo Upravnom sudu, ali i prema novom rešenju treba da plate kaznu od oko 37 miliona dinara.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • A.C.

    11:38 // 1. 3. 2022.

    Ma kakva kazna? Oduzeti mu preduzece koje je on oduzeo radnicima.Sve se zna i postoje papiri kako je rasturio i prisvojio.

  • Jovana

    13:47 // 1. 3. 2022.

    A što šalju krševe od autobusa koji se stalno kvare, pa putnici idu peške, kasne u školu, na posao, kod lekara? Deca iz Doljevca i okolnih sela su juče ujutru išla peške. Krš od autobusa se pokvario u blizini deponije. I nikom ništa.

  • Javna tajna

    15:07 // 1. 3. 2022.

    Javna je tajna na koji nacin je direktor postao gazda! Toliko svedocenja radnika, postoje i dokumenta, sve je transparentno a u stvari nije. Umesto sudjenja, kazne, on dobija tender i posao od Grada Nisa i JKP Direkcija ZJP vredan preko 11 milijardi din. Da li je tu bilo nekih mahinacija, to je pitanje za nadlezne?! Ljudi kupe mesecne karte a onda se zbog nerentabilnosti linija ukine, bezobrazluk!

  • Rogi Inglewood

    15:15 // 1. 3. 2022.

    Falim te boze...znaci ipak i nad popom ima pop...mislio sam da ce se to zaboraviti kao i mnoge stvari ranije...ono je bio bezobrazluk bez premca

  • Borko

    15:30 // 1. 3. 2022.

    Čije je zemljište na kome se nalazi autobuska stanica? Da li je korišćenje ovog zemljišta pravnoimovinski u skladu sa zakonom? Gradsko rukovodstvo mora da da odgovore na ova pitanja.

    • Borko

      17:05 // 1. 3. 2022.

      Dati podatke za zemljište na kome se nalaze zgrade i za zemlište na kome se nalaze peroni. Znači dati podatke za čitav prostor na kome se nalazi autobuska stanica “Nišekspresa” pored tvrdjave.

  • nisliski mohikanac

    16:48 // 1. 3. 2022.

    Oduzeti pravo upravljanja autobuskom stanicom Nisexpresu i formirati Gradsku koja ce dati Nisexpresu da prvi bira perone i sve,a onda svi da koriste

  • Starac iz kraja

    20:45 // 1. 3. 2022.

    Pošto je očigledno da komentatori slabo vladaju materijom a uz to i ne poznaju materiju.stvari stoje ovako: Posle nacionalizacoje 1947 godine sav prostor između tvrđave i Nišave, izdat je budućim vlasnicima na 99 godina. Firma predhodnica Nišekspresa koja je već imala izgrađen stanicu na istom prostoru 1975.god. dobila je dozvolu da izgradi novu uz uslov da to bude montažno-demontažna građevina.

    • Dedin

      00:02 // 2. 3. 2022.

      Posto ti dedin "vladas materijom"deder prosvetli nas ko je to obavljao prevoz putnika i imao stanicu pored Tvrđave posto je expres osnovan 1951.godine?
      I sem njega NIKO nije obaljvao prevoz preko 50 godina pa eto da nas prosvetlis?
      I daj da vidimo taj zakup na 99 godina koji je grad dao SVOM preduzeću

  • Starac iz kraja

    20:55 // 1. 3. 2022.

    Autobuska stanica nikada nije bila vlasništvo grada, već Nišekspresa i nije grad finansirao izgradnju ali je vlasništvo zemljišta pripadalo državi kao i danas. Logično je bilo da njihovi autobusi imaju prioritet po svakom pitanju jer stanica nije poslovala kao samostalna jedinica nego je bila deo firme. Takođe stanice u Aleksinc, Ražnj, Prokuplje, B. Palanka, Svrljig takođe pripadaju Nišekspresu.

    • Starac u kraju

      02:15 // 2. 3. 2022.

      Niste u pravu, ima nas koji takođe znamo po nešto o tome! Tadašnja opština Niš, je finansirala izgradnju AS, a ustupila je na upravljanje Nišekspresu!

  • Starac iz kraja

    20:59 // 1. 3. 2022.

    A to što su korumpirana političari, tajkuni i bivši direktori pokrali jedno vrsno i profitabilno preduzeće koje nije imalo konkurenciju ni u bivšoj SFRJ, to je priča za tužilaštvo, policiju i sud koja ih naravno uopšte ne zanima jer su njihovi želuci kao i džepovi puni.

  • Kazna

    14:31 // 2. 3. 2022.

    Jesu kažnjeni korisnici ovog prevoznika, povećanjem pojedinačnih i mesečnih karata od 01.3.2022.godine.

  • Tata

    09:52 // 23. 5. 2022.

    Nisekspres naplacuje kartu i deci ispod 6 godina! Moje dete 5god!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: