Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 30. 5. 2014.

| Društvo

I niški maturanti odigrali "Ples sa Evropom"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Maturantski-ples-14.jpg
"Ples sa Evropom" odigran u novom terminu (foto: Saša Đorđević)

Nedelju dana nakon što su njihovi vršnjaci u evropskim gradovima istovremeno odigrali "Ples sa Evropom" na tradicionalnoj maturantskoj paradi, oko 1.200 niških maturanata u podne je otplesalo kadril u centru grada.

Iako zbog vanredne situacije u zemlji i odlaganja prvobitnog termina plesa u Srbiji nisu mogli da učestvuju u plesu za Ginisa sa vršnjacima iz 60 gradova u 9 država, niški maturanti su ove nedelje predano vežbali korake plesa uz operetu "Slepi miš" Johana Štrausa.

- Drago nam je što smo završili školu, mada smo ipak i pomalo tužni što se rastajemo. Vežbanje nam nije teško palo, hteli smo da se družimo i dobro zabavimo - kažu drugovi iz odeljenja Pravno-poslovne škole Jelena Kostić i Nenad Mišić.

Slavlje su nastavili na žurci na Letnjoj pozornici. Maturantska parada foto: Saša Đorđević

Na svečani ples došlo i mnogo roditelja, profesora i prijatelja bivših srednjoškolaca koji su zajedno sa njima poslali poruke na broj 1003 da bi na taj način novčano pomogli ugroženima u poplavljenim područjima. 

Srpskim plesačima u dvadesetak gradova pred sam početak igre obratio se plesač Rudolf Kocbek iz Maribora u Sloveniji na čiju je inicijativu pre 9 godina organizovan "Ples sa Evropom".

- Žao mi je što niste mogli da igrate prošlog petka sa nama. Vaša zemlja nam se priključila među prvima i pomogla da 2011. godine oborimo Ginisov rekord u simultanom plesu koji je još na snazi. Nadam se da ćete sledeće godine opet igrati zajedno sa nama - rekao je Kocbek.

Tada će uslediti još jedan pokušaj da broj plesača nadmaši za sadašnji rekord od 33.202 učesnika na različitim lokacijama. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: