Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 23. 12. 2015.

I odlazak u privatni vrtić u Nišu uz subvencije Grada

vrtic Šansa za privatne vrtiće i pomoć roditeljima; Ilustracija; foto: JV arhiva

Od sledeće godine, kako je pojašnjeno na sednici Gradskog veća, određeni privatni vrtići u Nišu trebalo bi da budu licencirani, a deo cene koju roditelji plaćaju za boravak dece subvencionisaće Grad Niš.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nikola

    10:51 // 23. 12. 2015.

    Mislite li da je realno da grad plaća 80% od 15 hiljada dinara?
    Da ne shvatite pogrešno, imam dva deteta koja idu u privatni vrtić.

    • Milan

      22:08 // 23. 12. 2015.

      Zasto ne bi realno bilo. Ekonomska cena u Pcelici koja se fakturise gradu je mislim 13500 ili 14500. Oni vec slican iznos daju i za decu koja idu drzavne vrtice.

  • nevena

    13:19 // 23. 12. 2015.

    naravno da nije realno..

  • tonto

    14:33 // 23. 12. 2015.

    Napravi novi vrtić za taj novac umesto što daješ pare privatnicima !!!!!

    • Luka

      09:24 // 11. 1. 2016.

      Pa jeste, bolje Jonicu da da nego privatnicima... ma najbolje da stavi u dzep.

  • Zadovoljni roditelj

    15:08 // 23. 12. 2015.

    Svaka cast na tome, to je sansa za sve ljude koji nisu imali mesta ili "vezu" za drzavni vrtic mogu da upisu dete u privatni vrtic a da placaju 20 odsto. Ja svoje dete vodim u privarni vrtic Mazza i prezadovoljan sam. A znam da oni imaju akreditaciju i ostvaruju pravo na subvenciju.

  • Milenko

    15:50 // 23. 12. 2015.

    Aha, znaci tacno se ide na to da se pojedinim clanovima SNS-a, koji inace imaju privatne vrtice u svom vlasnistvu, doture budzetska sredstva i da se to progura dok su ovi na vlasti. Ovi za 4god na vlasti nisu ni jedan vrtic otvorili, a garant bi bilo jeftinije nego sto ovo rade.

  • milan

    21:48 // 23. 12. 2015.

    Dobra odluka. Ne postoji nijedan razlog da se dete koje ide u privatni vrtic ne subvencionise kao i dete koje ide u drzavnom ako taj vrtic ispunjava uslove. To ce omoguciti da se izgradi vise privatnih vrtica jer ce se isplatiti ulaganje u izgradnju objekta, opremanje i odrzavanja kao i placanja radnika od strane privatnika.Omoguceno je da i privatni sektor bude u istom polozaju kao i drzavni.

  • Sara Teofilović

    22:49 // 23. 12. 2015.

    Odlična ideja i realizacija pravovremena.Poznato je da se od privatnih ustanova traži više i to je u redu,tako bi trebalo da bude i sa državnim što ne sumnjam da će i biti sa ovako dobrim organizatorima koji vode grad.Trebalo bi da isami građani podrže ovakvu inicijativu s obzirom na kvalitet usluga ovih vrtića i to da ne mora da se mesecima čeka u redu za upis deteta.

  • Dr.Pravdić

    08:08 // 24. 12. 2015.

    E tek sada su ovi privatni vrtići nadrljali!?Pa ovi ne mogu da plate ni troškove za decu u državnim vrtićima,"Pčelica"je u debelom minusu, duguju za struju,vodu grejanje,dobavljačima,a kamo li da pretekne za privatne.Nema od toga ništa,nije ovo Beograd ,živi bili pa videli!?

    • Miloš

      09:25 // 11. 1. 2016.

      Upravo tako, slažem se skroz. Svako ko se sa gradom uhvati u posao puca u startu...

  • Нишлија

    09:43 // 24. 12. 2015.

    Сад сте се сетили кад су ми деца прерасла вртиће. Онда мени да се ретроактивно надокнади део пара које сам дао приватним вртићима(јер нисам хтео да јурим везе за државне).
    Ја сам дакле против, није коректно неко да добија повлашћену цену а неко не.

    • Joca

      20:04 // 24. 12. 2015.

      Jel to znaci da svi treba da kupimo crno beli televizor jer su neki ljudi ranije gledali samo na njemu. I nije fer prema njima da sada kupujemo u boji tv. A kamoli LED televizore:)))

  • Tamara

    20:50 // 14. 1. 2016.

    Jos samo da i deca nezaposlenih roditelja dobiju sansu da idu u neki vrtic... Ako se da ju subvencije, onda SVA deca moraju da imaju pravo na njih.

  • Naki

    15:01 // 29. 1. 2016.

    Nisu nadrljali privatni vrtici vec roditelji, jer roditelji moraju da uplate pun iznos vrticu a drzava roditeljima refundira, ali kasne itd, ma haos..

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: