Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 23. 2. 2024.

| Društvo

I ove godine Grad Niš medijima za projekte daje 85 miliona dinara

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
pANTALEJ KAMERA KOSTA
Tradicionalno se novac dodeljuje prorežimskim medijima; Ilustracija; Foto: JV

Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja raspisao je Grad Niš, a kao i prethodne dve godine, za njih je ukupno izdvojeno 85 miliona dinara. Prethodnih godina većinu novca za medijske projekte dobijali su prorežimski mediji.

Mediji prijave za konkurs mogu predati do 7. marta i najveći iznos koji jedan projekat može da dobije je 20 miliona dinara, a najmanji 100.000 dinara.

Kako piše u tekstu konkursa, novac će biti opredeljen za medijske programsko-informativne sadržaje, medijske dokumentarno-obrazovne sadržaje i specijalizovane medijske informativno-edukativne sadržaje u domenu poljoprivrede i ruralnog razvoja, borbe protiv korupcije, kao i istraživački medijski programi u oblast borbe protiv korupcije, očuvanja indentiteta nacionalnih manjina, negovanja multietičnosti i verske toleracnije, inkluzije osoba sa invaliditetom, energetike, organizacije komunalnog sistema, zaštite životne sredine, bezbednosti građana i ostvarivanja prava na građana.

Prijavljene projekte će ocenjivati komisija, pa iz Grada pozivaju novinarska udruženja da im predlože njene članove, a medijske stručnjake koji bi hteli da budu u komisiji - da im se jave.

Prošle godine, iako je bilo planirano da se dodeli 85 miliona, izvojeno je 69,5 miliona dinara za medijske projekte u Nišu, a više od 70% novca iz gradskog budžeta dobili su prorežimski mediji. RTV Belle Amie Vidosava Vitka Radomirovića za dva projekta dobio je 21,7 miliona, njegove Narodne novine 12 miliona, a 2,5 miliona dobila je i agencija Jelene Lješnjak, njegove poslovne partnerke, koja u Timok AD-u sa njim deli direktorsku poziciju.

TV Zona Plus, u vlasništvu sinova ministra policije Bratislava Gašića, dobila je 15 miliona dinara, a 800.000 dinara Internet group, iza koje stoji prorežimski portal Telegraf.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    09:09 // 24. 2. 2024.

    A zasto radnici takozvanog Decijeg kulturnog centra u cairu nisu primili. Plate

  • Druzila

    22:50 // 23. 2. 2024.

    "Mediji". Glasnogovornici AV

  • Auttrikter

    21:40 // 23. 2. 2024.

    Nisu to mediji, vec megafoni gradske vlasti i AV ,koje niko ne gleda ,sem desetak dokonih penzionera ! Nema tu promene, kao i svih ovih godina !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: