Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 14. 2. 2022.

| Društvo

I ove godine paketi pomoći za socijalno ugrožene Leskovčane i za penzionere sa niskim primanjina

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Paketi pomoći Le
Nije poznat datum kada će se krenuti sa distribucijom paketa; foto: M. M.

Svi penzioneri koji imaju primanja manja od 30.000 dinara, korisnici prava na socijalnu pomoć, kao i dodatka za pomoć i negu drugog lica, dobiće pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, odluka je koju su danas doneli leskovački gradski većnici. Kada će se krenuti sa podelom paketa nije precizirano.

Kako je naveo Saša Mladenović, šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, iz gradskog budžeta je za pakete izdvojeno 25 miliona dinara, što je za 5 miliona dinara više nego u prethodnoj godini.

Za sada nije poznato ni koliko će paketa biti napravljeno, a tačan broj paketa znaće se nakon što Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Centar za socijalni rad dostave broj korisnika ovih usluga čija primanja ne prelaze 30.000 dinara.

Kao i prethodnih godina u pravljenju paketa učestvovaće radnici javnih preduzeća, a paketi će se praviti i skladištiti u sali popularnog "Plavog paviljona".

Ovom odlukom želimo da nastavimo da vodimo odgovornu socijalu politiku. Biće formirana komisija koja će sprovoditi pakovanje i distribuciju paketa. Za ovu namenu iz budžeta Grada izdvojena su sredstva u iznosu od 25 miliona dinara - rekao je Mladenović.

Osim prošle godine, slični paket deljeni su i 2020. godine u vreme vanrednog stanja, kao pomoć građanima u borbi protiv virusa korona.

Leskovački većnici dali su saglasnost da Grad Leskovac i ove godine učestvuje u javnom pozivu koji raspisuje Ministarstvo rudarstva i energetike za sporovođenja mera energetske efikasnosti. Kako je saopšteno, iz budžeta Grada za učestvovanje u tom projektu biće izdvojeno 18 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: